Er zijn 33 bezoekers online

Handleiding Synology als automatische NZB downloader

Webstation en MySQL inschakelen via DSM

Omdat Spotweb gewoon een webbased versie van Spotnet is en Spotnet zijn informatie ook uit een database haalt hebben we voor Spotweb natuurlijk ook een database nodig. Daarom installeren we als eerste MariaDB.

DSM, package center openen

Even dubbelklikken op de package center snelkoppeling zorgt ervoor dat het package center opent.

Package center, tabblad hulpprogramma's

Type MariaDB in de zoek box links bovenin het venster. Vervolgens zoek je MariaDB op en klik op de installeren knop om MariaDB te installeren. Neem niet de nieuwste versie 10, die werkt niet met Spotweb maar gewoon MariaDB 5. Druk op de instaleren knop en wacht tot MariaDB is geïnstalleerd.

MariaDB is een database pakket en dat is precies wat we nodig hebben om Spotweb te installeren en te laten draaien. MariaDB is een drop-in replacement en volledig compatible met MySQL

DSM, WebStation installeren

Dan typen we "WebStation" in de zoek box en als deze gevonden is klikken we weer op de "Installeren" knop

Webstation Openenen

Na het installeren gebruiken we de "Openen" knop zodat we een aantal instellingen in WebStation kunnen aanpassen.

Web station, status

Op het tabblad status zien we onder de back-end pakketten dat zowel Apache http server als PHP niet is geinstalleerd. Beide hebben we nodig voor Spotweb. Apache (2.2) voor het gebruik van het .htaccess bestand. Let op, Spotweb is (nog) niet ontworpen voor het gebruik onder PHP 7.0 dus installeer de juiste (5.6) versie.

Web Station, Algemene instellingen

Dan op het tabblad algemene instellingen selecteer je achter HTTP back-endserver dus Apache HTTP Server 2.2. en achter PHP de geïnstalleerde PHP 5.6 versie.

Web Station, PHP Instellingen

Op het PHP instellingen tabblad controleren we de PHP versie, zetten een vinkje bij PHP cache inschakelen.

Zorg dat onder extensies de volgende zijn aangevinkt: bcmath, curl, gd, gettext, gmp, openssl, pdo_dblib, pdo_mysql, pdo_pgsql, pdo_sqlite en zip aan. Dan even op de "Toepassen" knop drukken.

Alle voorbereidingen zijn nu gedaan, op de volgende pagina van deze handleiding gaan we de benodigde "hulp" applicaties op onze NAS installeren.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image