Er zijn 15 bezoekers online

Handleiding Synology als automatische NZB downloader

Pakketbronnen toevoegen aan het Package Center

Sinds versie DSM3.2 is het mogelijk om zogenaamde pakketbronnen toe te voegen aan het Package Center. Hierdoor wordt het mogelijk om 3rd party applicaties (dus applicaties die niet door Synology ontwikkeld of ondersteund worden) te installeren via het Package Center. In ons geval hebben we een paar van dit soort pakketbronnen nodig om alle programma's vanuit het DSM te kunnen installeren en bedienen. We kunnen het dus zonder root toegang en de daarvoor benodigde "technische" kennis af en dat is prettig want als het ons lukt moet jij het ook voor elkaar kunnen krijgen!.

En bijkomend voordeel is dat het updaten van de applicaties ook veel eenvoudiger gaat. Dat is dan gewoon een klik op de “Bijwerken” knop.

Package center openen

Even dubbelklikken op de package center snelkoppeling zorgt ervoor dat het package center opent.

package center, instellingen

Dan ga je in het package center scherm via de knoppen bovenin het venster naar het instellingen menu.

Package Center, Vertrouwensniveau

Dan komen we op het tabblad algemeen. Onder vertrouwensniveau moet je even een vinkje zetten bij "Elke uitgever". Dit zorgt ervoor dat pakketten van andere uitgevers ook getoond worden in het overzicht en dus te installeren zijn. Even omlaag scrollen en bevestigen met de "OK" knop!

pakketbronnen toevoegen

Omdat de programma's die we nodig hebben niet in het standaard pakket van het package center zitten maar in he pakket van de Synocommunity moeten we deze eerst toevoegen aan het package center. Ga in het instellingen scherm naar het tabblad pakketbronnen (ook wel “Repository” genoemd) en kies vervolgens voor toevoegen.

toevoegen synocommunity

Dan geef je als naam Synocommunity op en de locatie is http://packages.synocommunity.com. Bevestigen met de "OK" knop. En doe nogmaals hetzelfde voor Nzbusenet als naam en locatie http://synology.nzbusenet.com.

pakketbronnen toegevoegd

En zo al het eruit zien nadat je de pakketbronnen hebt toegevoegd. Scrol weer omlaag en we gaan weer verder met de ok knop.

package center, tabblad gemeenschap

Als je dan even het scherm ververst of vernieuwd zie je dat je aan de linkerkant in het package center scherm er een tabblad bij gekregen, namelijk gemeenschap. Selecteer deze en je ziet een overzicht van de "nieuwe" programma's die zijn toegevoegd aan het package center.

De één na laatste stap van onze voorbereiding is het inschakelen van het webstation en Mysql op de NAS.

Opmerkingen (1)

Sorteer op
Topic: Synology
5/5 (1)
 
Gravatar
Nieuw
Ruud
Gravatar
1
0
0
Oct 2018
First Poster
Ruud zegt...

Hallo,

Mooie site

met veel info waar je wat aan hebt.

groetjes

Pagina 1 of 1
 
 
 

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image