Er zijn 32 bezoekers online

Handleiding Synology als automatische NZB downloader

Verbinding maken vanaf je pc met de NAS

Als je NAS gereed is om in het netwerk geplaatst te worden, dat wil zeggen: Je hebt de harde schijven geïnstalleerd, de netwerk kabel ingeplugd en de netvoeding in het stopcontact gestoken. Dan ben je klaar om met je NAS te verbinden. Als je nu geen flauw idee hebt hoe dat moet en waar je moet beginnen kun je twee dingen doen. Als eerste kun je naar de Find My Synology website om je NAS te vinden. Let op, dit moet je natuurlijk wel met een pc of laptop doen binnen hetzelfde netwerk! Voordeel van deze methode is dat je niets hoeft te installeren. Lukt dit niet om wat voor reden dan ook kun je het hulpprogramma "Synology Assistant" downloaden. De laatste versie voor jouw besturingssysteem kun je uit ons forum downloaden!

Find.Synology.com

Wij hebben dus de web versie gebruikt en nu heeft de "Web Assistant" onze NAS gevonden. Als je NAS correct met het netwerk is verbonden krijg je bovenstaand scherm te zien, op de "Verbinden" knop drukken is voldoende om de verbinding te maken. Is jouw NAS niet gevonden, bedrading nalopen en signaal controleren.

Synology Web Assistant, verbinding maken met de NAS

Nu alleen nog even de "Installeren" knop gebruiken om de installatie te starten.

Synology Web Assistant, diskstation manager (DSM) installeren

Dan zal Synology Web Assistant het besturingssysteem, diskstation manager (DSM) op de NAS installeren. Gebruik hiervoor de groene "Installeren" knop.

Synology Web Assistant, schijven wissen

Je moet nog even bevestigen dat je begrijpt dat de harde schijven gewist worden. Als dit dus NIET de bedoeling van je is geweest moet je nu annuleren en je data op de een of andere manier veilig gaan stellen. En anders gebruik je de "OK" knop!

Synology Web Assistant,Administrator account aanmaken

Dan kunnen we nu het administrator account van onze NAS gaan aanmaken. Achter servernaam geef je een naam op waarmee jouw NAS in het netwerk aangeduid wordt. Voor de gebruikersnaam en het wachtwoord van het admin account kun je zelf iets verzinnen. Dan door met de "Volgende" knop.

Synology Web Assistant,DSM Update

Dan kun je hier nog aangeven hoe je wilt dat DSM geüpdatet word. Wij kiezen voor alleen de belangrijke updates, dit betreft dan fixes voor beveiligingsproblemen en kritieke problemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan dat bijvoorbeeld je Spotweb niet correct of helemaal niet meer werkt na een update van DSM. Als je ziet dat er een update is kun je eerst even rustig het internet afzoeken of er problemen mee zijn en dan zelf besluiten of je wilt updaten.

Synology Web Assistant, QuickConnect instellen

Dan de vraag of we QuickConnect willen instellen. Met QuickConnect kun je gemakkelijk een verbinding maken met je Synology NAS via het internet, zonder de instelling van poort doorsturen-regels of andere ingewikkelde netwerk instellingen te hoeven doen. Als je dit wilt maak je een account aan en anders kies je ervoor om deze stap over te slaan. Je kunt dit altijd later ook nog doen vanuit het configuratiescherm. Dan gaan we weer verder met de "Volgende" knop.

En op het volgende blad zien we dan de QuickConnect link naar je NAS, deze kun je direct op het bureaublad slepen maar slaan wij nu even over. En ook de stap daarna, het installeren van de aanbevolen pakketten slaan we over. We installeren pas iets als we het daadwerkelijk nodig hebben en niet omdat het aanbevolen word. Dus ook hier kiezen we ervoor om deze stap over te slaan. En dan hoef je in het laatste scherm van de installatie procedure alleen nog maar even op de "Start" knop te drukken. De volgende stap in deze handleiding is het updaten van DSM naar de laatste versie.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image