Handleiding Synology als automatische NZB downloader

Verbinding maken vanaf je pc met de NAS


Goed, je hebt de harde schijven geïnstalleerd, de netwerk kabel ingeplugd en de netvoeding in het stopcontact gestoken. Dan ben je klaar om met je NAS in het netwerk te plaatsen en om daar voor de eerste keer mee te gaan verbinden. Als je nu geen flauw idee hebt hoe dat moet en waar je moet beginnen kun je twee dingen doen. Als eerste kun je de Find My Synology website gebruiken om je NAS te vinden. Let op, dit moet je natuurlijk wel met een pc of laptop doen binnen hetzelfde netwerk! Voordeel van deze methode is dat je niets hoeft te installeren. Lukt dit niet om wat voor reden dan ook kun je het hulpprogramma "Synology Assistant" downloaden. De laatste versie voor jouw besturingssysteem kun je uit ons forum downloaden!

Find.Synology.com

Wij hebben dus de web versie gebruikt en nu heeft de "Web Assistant" onze NAS gevonden. Als je NAS correct met het netwerk is verbonden krijg je bovenstaand scherm te zien, op de "Verbinden" knop drukken is voldoende om de verbinding te maken. Is jouw NAS niet gevonden, bedrading nalopen en signaal controleren.

Natuurlijk komen we de gebruikelijke licentieovereenkomst weer tegen. Even een vinkje zetten dat je ze gelezen hebt en door met de "OK" knop!

Synology Web Assistant, verbinding maken met de NAS

Nu alleen nog even de "Installeren" knop gebruiken om het installeren te starten.

Synology Web Assistant, diskstation manager (DSM) installeren

Dan zal Synology Web Assistant het besturingssysteem, DiskStation manager (DSM) op de NAS installeren. Gebruik hiervoor de groene "Nu Installeren" knop.

Synology Web Assistant, schijven wissen

Je moet nog even bevestigen dat je begrijpt dat de harde schijven gewist worden. Als dit dus NIET de bedoeling van je is geweest moet je nu annuleren en je data op de een of andere manier veilig gaan stellen. En anders gebruik je de "OK" knop!

Synology Web Assistant,Administrator account aanmaken

Dan kunnen we nu het administrator account van onze NAS gaan aanmaken. Achter servernaam geef je een naam op waarmee jouw NAS in het netwerk aangeduid wordt. Voor de gebruikersnaam en het wachtwoord van het admin account kun je zelf iets verzinnen. Dan door met de "Volgende" knop.

Synology Web Assistant, QuickConnect instellen

Dan de vraag of we QuickConnect willen instellen. Met QuickConnect kun je gemakkelijk een verbinding maken met je Synology NAS via het internet, zonder de instelling van poort doorsturen-regels of andere ingewikkelde netwerk instellingen te hoeven doen. Als je dit wilt maak je een account aan en anders kies je ervoor om deze stap over te slaan. Je kunt dit altijd later ook nog doen vanuit het configuratiescherm. Wij slaan deze stap nu over.

Dan de keus om direct aanbevolen pakketten te installeren, in deze handleiding slaan we ook deze stap over. Als je van één van de pakketten gebruikt wilt gaan maken kun je deze altijd later nog vanuit het "Package Center" installeren.

En dan hoef je in het laatste scherm van de installatie procedure alleen nog maar even op de "Start" knop te drukken. De volgende stap in deze handleiding is het updaten van DSM naar de laatste versie indien noodzakelijk!

Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaand formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type de laatste letter van het woord lava.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.