Handleiding Synology als automatische NZB downloader

De Synology NAS een vast IP adres geven in het netwerk


Zeker in het begin zul je de NAS een aantal malen opnieuw moeten opstarten. En niets is zo vervelend als dat je hem dan niet meer terug kunt vinden in het netwerk op het oude, jouw bekende adres. Dit komt doordat je router elke keer bij het opstarten een IP adres uitdeelt aan apparatuur die zich aandient. En omdat je router een bepaalde range met IP adressen heeft die uitgedeeld kunnen worden kan het zomaar voorkomen dat je NAS na een herstart een ander IP adres heeft en jij weer naar je NAS op zoek dient te gaan. Dit kun je oplossen door de NAS van een vast (statisch) IP adres te voorzien.

DSM, hoofdvenster

Om een vast IP adres voor onze NAS te maken moeten we eerst weer naar het configuratie menu. Dubbelklikken op "Configuratiescherm" om dit menu te openen.

DSM, configuratiescherm

Weer in het configuratie menu dubbelklikken we op "Netwerk".

DSM, configuratiescherm - DSM Up to Date

Dan gaan we direct naar het tabblad "Netwerkinterface" en selecteren daar de optie "LAN". Daar zijn we tenslotte mee verbonden. En vervolgens klikken we op de optie "Bewerken".

En dan haal je het vinkje bij "Netwerkconfiguratie automatisch ophalen (DHCP)" weg en je selecteert "Handmatige configuratie gebruiken". En achter IP adres kun je als je wilt en weet wat je doet het IP adres nog handmatig aanpassen. Dan de "OK" knop gebruiken om de wijziging op te slaan en je NAS is vanaf nu altijd bereikbaar onder dit (interne) IP adres. Je kunt nu rustig snelkoppelingen en dergelijke maken naar je NAS, deze zullen gewoon bereikbaar blijven!

Op de volgende pagina van deze handleiding de "gedeelde" mappen voor opslag en de programma's aanmaken.

Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaand formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na de lente komt de ..?

Reacties (2)

Avatar
Nieuw
MMzegt...

Bedankt, vraag hierover: mijn Synology NAS D212 heeft een vast ipadres geconfigureerd. Moet ik in de router dat adres ook statisch toewijzen aan het mac adres van de NAS? Nu verbreekt de verbinding steeds 24h na herstarten van de synology (24h is leasetijd van ip adres vanuit router).

Andere optie die ik nog niet heb geprobeerd is in router 'automatisch ip adres reserveren voor zelfde host' aanvinken. Zou dat evt ook een oplossing kunnen zijn voor het verliezen van de verbinding na de leasetijd?

Heel fijn als iemand met verder kan helpen. Dank.

Avatar
Nieuw
Jos Smitszegt...

Mooi uitleg. Maar als ik niet weet wat het ip-adres is van mijn nas, hoe kom ik dan in het configuratiescherm? synologie assistent vindt hem ook niet

Avatar
Admin
adminzegt...

Je zou eventueel advanced IP scanner kunnen installeren om je NAS terug te vinden.

Avatar
Nieuw
Rob Leenheerzegt...

Type in je browser het volgende find.synology.com

1e keer krijg je misschien dat er niets gevonden wordt, bij de 2e keer vind ie je nas en kun je het opladers zien in je browser.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.