Er zijn 14 bezoekers online

Spotnet Handleiding

Spotnet, een custom filter toevoegen

Als jij ook de bestaande filters in Spotnet niet zo fraai vindt of dat deze te weinig uitgebreid zijn er een aantal custum made filters in omloop. Ook de in dit voorbeeld gebruikte Metro Filter Spotnet V3 kun je downloaden uit ons forum. Als je de complete versie van de maker van dit filter wilt hebben, dus inclusief de afbeeldingen van de knoppen en het gratis foto bewerkings programma wat de maker erbij gedaan heeft vindt je hier het NZB bestand.

Het gedownloade Metro Filter Spotnet V3.rar bestand bevat een filter.xml bestand en de map images. Pak deze uit met WinRar en onthoud even in welke map je ze hebt staan. Of gebruik zoals wij het gratis FreeCommander XE, dan heb je een soort van "dubbele Windows verkenner". Sluit Spotnet af als dat nog niet is gebeurt.

Spotnet, filters.xml verplaatsen

Kopieer het bestand filters.xml uit de gedownloade Metro Filter map naar de map C:\ProgramData\Spotnet. Je vindt deze map op deze locatie:

  • Windows 7 en Windows Vista: C:\programdata\spotnet\
  • Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Local Application Data\Spotnet\
Let op, je moet wel zorgen dat verborgen mappen en bestanden zichtbaar zijn.
  • Windows 7: Ga naar Start en klik op Computer. Ga dan in het venster linksboven naar 'Organiseren' en klik vervolgens op "Map en zoekopties". Klik vervolgens op het tabblad "Weergave" en klik in het overzicht op "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven".
  • Windows Vista: Ga naar start en klik op het Configuratiescherm. Ga dan naar "Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen" en klik op Map opties. Klik in het nieuwe venster op Weergave en zoek in het lijstje de optie op "Verborgen bestanden en mappen". Klik op "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en druk op OK. Alle verborgen bestanden en mappen zijn nu zichtbaar.
  • Windows XP: Ga hiervoor naar Windows Verkenner of Deze Computer. Ga hier vervolgens bovenin in het menu naar Extra en kies Map opties. Ga naar het tabblad Weergave aan, en vink onderaan de optie "Verborgen mappen en bestanden weergeven" aan en klik op OK.

Spotnet, image map filters kopieeren

Hetzelfde doen we nu met de Metro map alleen deze kopiëren we naar de map C:\ProgramData\Spotnet\Images\. Als we dit gedaan hebben kunnen we Spotnet weer opstarten om het resultaat te bekijken.

Spotnet met Metro filters

Je hebt dan een zeer uitgebreide filterset tot je beschikking zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien. Als je even met Spotnet zelf gaat zoeken naar filters zal je er nog een aantal tegenkomen. Installatie is of gelijkwaardig of er is een installatie bestand gecreëerd door de maker. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je een filter wilt aanpassen of verwijderen is een rechtermuisklik op het betreffende filter genoeg om deze te verwijderen of te verplaatsen

De volgende stap is het downloaden en installeren van de Spotnet Theme installer tool om heel eenvoudig extra functies en thema's aan Spotnet toe te voegen.
Succes ermee en met vragen en, problemen kun je in het forum terecht. Opmerkingen en aanvullingen op deze handleiding kun je hieronder kwijt.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image