Handleiding CouchPotato op Synology NAS

Een film zoeken met en laten downloaden door CouchPotato


Dan gaan we nu eens kijken of we met CouchPotato wat kunnen vinden om te downloaden.

CouchPotato, film zoeken

Klik met de muis in het zoek veld en type de naam van de film die je zoekt, daaronder verschijnen een aantal zoekresultaten. Selecteer degene de film die jij wilt hebben, in ons geval dus "Jason Bourne uit 2016".

CouchPotato, film selecteren

Als je de film die je wilt downloaden geselecteerd hebt kies je de gewenste kwaliteit of kwaliteits profiel. Wij kiezen voor het profiel "Best" omdat daar de meest acceptabele kwaliteiten in zitten en we zo meer zoek resultaten krijgen. Druk dan op de add knop.

CouchPotato, film gevonden

Zodra de film gevonden is verschijnt op de home pagina. Een "groene" verkleuring betekent dat de film gevonden is in deze kwaliteit en dat de NZB is doorgestuurd naar NZBGet in ons geval. Op het tabblad Movies kun je de nog niet gevonden films die je hebt toegevoegd terug vinden. Als je dan even met de muis op de titel van de film klikt krijg er achter een aantal links, zo kun je als je tevreden bent met de kwaliteit van de film e.d. deze markeren als gereed. CouchPotato zal dan stoppen met het zoeken naar een betere kwaliteit voor deze film.

Downloaden met NZBGet

En als we dan even in NZBGet kijken zien we dat onze film inderdaad wordt gedownload. Normaal gesproken volg je dit proces niet, je wilt juist dat alles automatisch gaat en dat je er geen omkijken meer aan hebt maar we moeten toch even controleren of het allemaal wel goed gaat zoals we het ingesteld hebben.

Bestanden bekijken

En als we na het downloaden in de map film kijken die we voor films hadden aangemaakt zien we dat er keurig een sub map met de film naam en jaar is aangemaakt, de overbodige bestanden verwijderd zijn en dat de download klaar staat om bekeken te worden. Zo houden we overzicht.

Tot zover de CouchPotato handleiding, draaiend op de Synology NAS samen met NZBGet en Spotweb als Newznab provider. Veel download gemak toegewenst en met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 35 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.