Handleiding Lidarr op de Synology NAS

De media management instellingen van Lidarr in orde maken


Dan gaan we nu verder met het tabblad "Profiles" Hier kunnen we de kwaliteit en dergelijke van de te zoeken albums opgeven.

Lidarr settings menu, Profiles

Onder "Quality Profiles" kun je zelf een profiel aanmaken met daarin de maximale kwaliteit die je wenst voor je downloads. Deze profielen gebruik je op het moment dat je een artiest ingeeft. Als jij al je downloads alleen maar "Lossless" kwaliteit wil of een ander standaard profiel kun je dit gedeelte overslaan. Klik op het kruis om een nieuw profiel aan te maken.

Lidarr settings menu, Add Profiles

Dan naar het tabblad profiles. Hier kun je gaan aangeven in welke kwaliteit we een serie willen hebben. Je kunt hier een nieuwe categorie aanmaken of een bestaande bewerken. In ons voorbeeld bewerken we de categorie "Any". Klik met de muis op deze categorie.

Name Geen een naam op voor dit profiel, wij noemen hem Snelrennen zodat later in deze handleiding duidelijk wordt wanneer je deze gebruikt
Cutoff Lidarr zoekt albums in de hier aangegeven kwaliteit. De kwaliteit die je bij Cutoff ingeeft is zeg maar je uiteindelijke eindstation. Lidarr blijft zoeken naar cd's tot je die in de hier ingestelde kwaliteit binnen hebt. Mits je natuurlijk eerder "Download Propers" hebt aangevinkt!
Qualities Vink de groep aan met de gewenste kwaliteit. Wij gaan voor High Quality Lossy.

Als het profiel naar wens is ingesteld weer even opslaan met de "Save" knop! Als je dan terug bent op het tabblad "Profiles" scrol je omlaag op deze pagina naar het language gedeelte.

Lidarr settings menu, Languages Profiles

Standaard is er alleen voor de Engelse taal een profiel aanwezig in Lidarr. Nu kan het wel eens voorkomen dat een artiest in meerdere talen muziek uitbrengt. En als jij nu net die andere taal dan Engels zoekt kun je dat bij het invoeren van een nieuwe artiest opgeven als profiel. Klik op het kruis om een profiel te maken.

Lidarr settings menu, Add Language Profiles

We maken een profiel aan voor de Nederlandse taal, vul onder "Name" Dutch in en selecteer deze ook onder languages. Opslaan met de "Save" knop en je hebt een taal profiel toegevoegd. De "Metadata profielen slaan we over in deze handleiding, deze kun je zelf op dezelfde manier als eerder omschreven samenstellen met je eigen voorkeur hier in.

Lidarr, Delay Profiles

En onder "Edit Delay Profile" kun je aangeven of je een voorkeur hebt voor het gebruik van usenet of torrents en hoelang de vertraging moet zijn voordat een release gedownload wordt. Dit kun je voor zowel usenet al torrent sites apart aangeven. Ook niet de "Save Changes" knop links bovenaan de pagina vergeten!

Lidarr settings menu, Quality

En dan het tabblad "Quality". Hier kun je voor elk audio format de kwaliteit definities aangeven. Als je vindt dat je hier iets in aan moet passen moet je dat lekker doen. Wat ons betreft is dit allemaal prima en gaan we snel door want op de volgende pagina gaan we de zoek providers (indexers) en de download cliënt voor Lidarr instellen. Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.