Handleiding Lidarr op de Synology NAS

Lidarr de juiste machtigingen op de mappen geven


Ook tijdens het installeren van Lidarr hebben we gezien dat de machtigingen voor alle download gerelateerde pakketten, waaronder dus Lidarr worden beheerd door de groep "sc-download". En omdat Lidarr de door NZBGet gedownloade bestanden weer moet oppikken en deze hernoemen en verplaatsen naar de map dij wij daarvoor hebben aangemaakt zullen we Lidarr ook de juiste machtigingen moeten geven op deze map. Als je dus geen nieuwe artiest kunt toevoegen en je kijkt onder "System en Events" en je ziet onderstaande melding zit daar dus het probleem.

LidarrErrorPipeline Invalid request Validation failed: -- Folder is not writable by user sc-lidarr

DSM, file station

In de Sonarr handleiding hebben we je al laten zien hoe je de machtigingen via het configuratie menu aanpast. Hier doen we het direct via de betreffende map in het File Station.

File Station, eigenschappen map

Hier selecteren we de betreffende map, in ons geval dus de map "Muziek" en met een rechter muisklik kiezen we vervolgens voor "Eigenschappen".

Gedeelde map "Muziek" bewerken

In het venster "Gedeelde map Muziek bewerken" kiezen we voor het tabblad "Machtiging"

Gedeelde map Muziek, gebruiker sc-download bewerken

Op het tabblad machtigingen selecteren we de groep "sc-download" en klikken op de "Bewerken" knop.

Gebruiker sc-download machtigingen geven

Dan op het tabblad "Machtigingen bewerken" zorgen we ervoor dat de groep sc-download is geselecteerd, achter "Type" staat toestaan en vervolgens bij "Toepassen op" selecteer je alle. Dan onder "Machtigingen" zorg je dat alles is aangevinkt behalve bij beheer "Eigendom opeisen". En als laatste bevestigen we onze instellingen met de "OK" knop. En we kunnen het File Station weer afsluiten. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we doen waarvoor we het programma hebben geïnstalleerd, een artiest aan Lidarr toevoegen!

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
We hebben 56, 7 en 27, wat is de kleinste?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.