Handleiding Lidarr op de Synology NAS

Een artiest toevoegen aan en zoeken met Lidarr


Als eerste gaan we nu een artiest of groep aan Lidarr toevoegen. Lidarr zal dan alle informatie van deze artiest ophalen bij MusicBrainz en de daar bekende albums weergeven. Dan laten we Lidarr zoeken en de zoekresultaten doorsturen naar NZBGet om ze te laten downloaden. Lidarr zal dan de downloads weer hernoemen en verplaatsen naar onze muziek map. En wij kunnen dan onze instellingen controleren en we kunnen zien hoe de naamgeving van de verplaatste downloads wordt. Het eindresultaat moet een cd in een eigen map zijn in een map met de naam van de artiest of groep op onze NAS.

Lidarr, add new artist

Daarvoor gaan we naar het "Add New" tabblad onder het hoofdstuk "Artist". Geef in de zoekbalk een artiest of groep op en Lidarr gaat zoeken voor je. In ons voorbeeld nemen we de Dire Straits, even klikken op het zoekresultaat zorgt voor het openen van een pop-up venster waarin je een aantal zaken kunt aangeven voordat je deze artiest toevoegt.

Lidarr, add artist info

Dan krijg je een aantal keuze mogelijkheden. Onder "Root Folder" de map waar de downloads heen verplaatst zullen worden. Deze map hoef je maar 1 keer op te geven. Onder "Monitor" kun je aangeven naar welke albums gekeken moet worden. Bij profile en lanquage kun je de eerder gemaakt profielen kiezen als je dat zou willen. Een vinkje bij "Album Folder" zorgt voor een aparte map voor elk album wat het wel zo overzichtelijk houd. En een vinkje bij "Start search for missing albums" zorgt ervoor dat Lidarr direct gaat zoeken naar missende albums als je op de groene "Add" knop drukt.

Lidarr, artiest informatie

Lidarr haalt vervolgens de album informatie op en begint naar deze albums te zoeken. informatie daarover zie je links onderin het venster. Gevonden albums zullen worden doorgestuurd naar NZBGet in ons geval.

NZBGet download Lidarr NZB's

En de gevonden NZB bestanden zijn keurig doorgestuurd naar NZBGet die deze nu aan he downloaden is.

Lidarr, resultaten bekijken met Windows verkenner

En als we dan, in ons geval met de Windows verkenner naar de resultaten gaan kijken zien we dat er inderdaad een artiest map is aangemaakt in onze muziek map en dat daarin keurig mappen voor de albums zijn gemaakt zoals opgegeven en dat ook de tracks de juiste benamingen hebben gekregen. Tot zover missie geslaagd wat Lidarr betreft. Al zien we wel dat er minder albums zijn verplaatst dan dat er gedownload zouden zijn van al onze zoek opdrachten! Op de volgende pagina gaan we met Lidarr deze albums "handmatig" verwerken!

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type de laatste letter van het woord lava.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.