HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding Sonarr op Synology NAS

Sonarr machtigingen op de mappen geven

Tijdens het installeren hebben we gezien dat de machtigingen voor alle download gerelateerde pakketten, waaronder dus Sonarr worden beheerd door de groep "sc-download". En als we willen dat Sonarr de door NZBGet gedownloade bestanden weer oppikt en deze hernoemt en verplaatst naar de map dij wij daarvoor hebben aangemaakt zullen we Sonarr ook je juiste machtigingen moeten geven op deze map. Dit voorkomt onderstaande foutmeldingen:

20-3-6 15:06:02.7|Warn|ImportApprovedEpisodes|Couldn't import episode /volume1/Download/Compleet/Sonarr/The Walking Dead S10E01 1080p.WEB.h264-TBS ENG Subs/wAw87O7TEILpU6BdwBQGmcmk7/walking dead.mkv

[v2.0.0.5338] System.UnauthorizedAccessException: Access to the path is denied.

Sonarr, machtigingen

Je kan dit op verschillende manieren aanpakken, wij doen dat nu gewoon via het "Configuratiescherm".

LET OP, we gaan in deze handleiding er van uit dat je de benodigde mappen hebt aangemaakt zoals beschreven in de handleiding hoe je Synology NAS voor te bereiden als volautomatische NZB download station!

Sonarr, groep selecteren

Onder de kop "Bestanden delen" dubbelklikken we op het icon " Groep".

Sonarr, groep sc-download

Dan selecteren we de groep "sc-download" en klikken op de "Bewerken" knop.

Sonarr, machtiging aangepast

We zetten een vinkje achter de map TV-Series onder "Aangepast".

Sonarr, machtigingen bewerkt

Dan op het tabblad "Machtigingen bewerken" zorgen we ervoor dat de groep sc-download is geselecteerd, achter "Type" staat toestaan en vervolgens bij "Toepassen op" selecteer je alle. Dan onder "Machtigingen" zorg je dat alles is aangevinkt behalve bij beheer "Eigendom opeisen". En als laatste bevestigen we onze instellingen met de "OK" knop. En we kunnen het configuratiescherm weer afsluiten. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we doen waarvoor we het programma hebben geïnstalleerd, TV-Series toevoegen en laten zoeken.

Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de vijfde maand van het jaar?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!