Handleiding Sonarr op Synology NAS

De media management, profiles en quality instellingen van Sonarr


Roep Sonarr aan in je webbrowser als dat nog niet is gebeurd. Sonarr is bereikbaar op http://jouw ip adres:8989

Sonarr configureren, settings menu

Als Sonarr dan voor de eerste keer is opstart zie je bovenstaand venster. Druk op het tandwiel icoon om het "Settings menu" te openen. Zoals gebruikelijk lopen we van voor af aan door het setting menu heen.

Sonarr settings, Episode naming

Het eerste wat we op het tabblad media management doen zijn de "Advanced Settings" inschakelen. Het is wel wat meer werk maar zo kunnen we Sonarr helemaal naar onze hand zetten. Vervolgens zetten we achter "Rename Episodes" deze functie aan. Hiermee worden de soms vreemde post namen aangepast. En we zetten ook de functie "Replace Iligal Characters" aan, deze haalt vreemde tekens als underscores e.d. uit de bestand namen. Bij de selectie velden daaronder kun je aangeven hoe je wilt dat de naam opgebouwd is. Als je aanpassingen maakt zie je die direct daaronder weer in de voorbeeld namen verschijnen. Als het naar jouw wens is scrol je op deze pagina omlaag.

Sonarr settings, Foldere, Importing, File management en Permissions

Create empty serie folders Deze functie zorgt ervoor dat tijdens een disc scan ook 'lege" mappen worden aangemaakt voor missende afleveringen.
Delete empty folders  
Skip free space check Als het voor Sonarr niet mogelijk is om de vrije ruimte in je series map te bepalen zet je deze functie op no.
Use hardlinks instead of copy Gebruik hardlinks als bestanden worden gekopieerd die nog geseed worden. Deze functie is voor de torrent gebruikers en laten we dus uit staan.
Ignore deleted episodes Hier kun je aangeven hoe Sonarr om moet gaan met afleveringen die je verwijderd hebt. Wel of niet negeren van de verwijderde aflevering.
Download propers Dit zorgt ervoor dat als er een "betere" versie van een aflevering beschikbaar komt de "mindere" wordt vervangen.
Analyse video file Sonarr kan je informatie aanleveren over de video kwaliteit zoals de resolutie, codec etc. Gebruik hiervan kan wel een aanzienlijke schijf of netwerk opleveren tijdens deze scans. Als je het niet nodig hebt kun je het uit laten staan.
Change file date Bijzonder handige functie. Verandert de datum van de afleveringen bij import of een rescan naar de datum van uitzending.
Recycle bin Als je hier een map selecteer worden verwijderde afleveringen daarheen verplaatst (prullenbak) Als je dit veld leeg laat worden ze definitief verwijderd.
Set permissions Geeft Sonarr toestemming om tijdens het importeren of hernoemen mappen aan te maken en bestands namen aan te passen. Wel zorgen voor de juiste machtigingen op de juiste, gedeelde mappen. (komt later aan de orde)
File chmod mask Bestanden niet hoger dan 644 zetten. Dit betekent schrijf- en leesrechten vanuit de User, alleen leesrechten vanuit de rest
Folder chmod mask Mappen normaal gesproken niet hoger dan 755 zetten. Dit betekent dat iedereen de inhoud van de map kan bekijken en bestanden uitlezen; de User kan bovendien nog bestanden aanmaken en verwijderen.
Let op, bij elke verandering op elk blad moet je wel op de "Save" knop (rechts bovenin het scherm) drukken om deze verandering op te slaan

Sonarr settings, Profiles

Dan naar het tabblad "Profiles". Hier kun je gaan aangeven in welke kwaliteit je een serie wil hebben. Je kunt hier een nieuwe categorie aanmaken of een bestaande bewerken. In ons voorbeeld bewerken we de categorie "Any". Klik met de muis op deze categorie.

Sonarr settings, Profile Aanpassen

Name Geef een naam op voor dit profiel, voor dit voorbeeld gebruiken wij Snelrennen-English. We maken ook nog een "Dutch" profiel aan voor de Nederlandse TV programma's die we willen downloaden.
Language Series die worden toegevoegd met dit profiel worden gezocht met de hier geselecteerde taal. Je kan dus 2, bijna dezelfde profielen hebben. De één voor Nederlandse series en de ander voor Engelstalige. Het enig verschil is dan de hier ingestelde taal.
Cutoff Ook een mooie functie van Sonarr. Sonarr zoekt dus afleveringen in de hieronder aangegeven kwaliteit. De kwaliteit die je bij Cutoff ingeeft is zeg maar je uiteindelijke eindstation. Sonarr blijft zoeken naar afleveringen tot je die in de hier ingestelde kwaliteit binnen hebt.
Qualities Hier kun je aangeven naar welke beeld kwaliteiten je Sonarr wil laten zoeken

Als het profiel naar wens is ingesteld weer even opslaan met de "Save" knop!

Sonarr settings, Edit - Delay Profile

Als je dan terug bent op het tabblad "Profiles" scrol je omlaag op deze pagina naar delay profiles en druk op het sleutelsymbooltje onder tags.

Achter protocol kan je opgeven of je een voorkeur hebt voor usenet of torrents of alleen één van beide. Omdat wij alleen usenet gebruiken kiezen we daarvoor. Achter delay kun je de vertraging in minuten opgeven voordat het gevonden zoekresultaat doorgestuurd naar je download programma wordt. Aangezien wij al een vertraging voor nieuwe NZB bestanden in NZBGet hebben opgegeven laten we deze op 0 staan. Weer even opslaan met de "Save" knop!

Sonarr settings, tabblaf quality

En dan als laatste op deze pagina het tabblad quality. Hier kun je voor elke video kwaliteit de minimum en maximum bestandsgrootte opgeven. Zo kun je er voor zorgen dat je niet per ongeluk een Blu-ray van 25 GB gaat downloaden (als je dat niet wilt dan natuurlijk).

Op de volgende pagina gaan we verder met de zoek providers (indexers) en de download cliënt voor Sonarr instellen. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties (1)

Gravatar
Nieuw
Joopskezegt...

FYI Interface is ondertussen aardig veranderd met de nodige nieuwe entries in diverse onderdelenEr zijn 35 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.