Er zijn 16 bezoekers online

Handleiding Sonar op Synology NAS

Een TV Serie downloaden en beheren in Sonarr

Sonarr, serie overzicht

We hebben op de vorige pagina de serie "Wie is de mol!" toegevoegd. Als je nu gewoon op de tekst of afbeelding van de serie klikt krijg je een totaal overzicht van alle seizoenen en bijbehorende afleveringen.

Sonarr, toegevoegde serie

Dan zien we het complete overzicht van deze serie inclusief het aantal seizoenen en afleveringen. Bovenin het venster zie je een aantal knoppen waarmee je de serie kunt bewerken (edit), verwijderen (delete) en een scan of een update uitvoeren.

Als we ons willen beperken tot één seizoen gaan we naar het overzicht van dat seizoen, in ons geval dus seizoen 15. Als we nu op het vergrootglas drukken zal Sonarr alle al uitgezonden afleveringen van dit seizoen gaan zoeken.

Sonarr, download afleveringen

En Sonarr heeft een aantal afleveringen van deze serie kunnen vinden en de benodigde informatie doorgestuurd naar NZBGet. Deze download op dit moment de verschillende afleveringen zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien.

Sonarr, serie en afleveringen overzicht

En als we dan na het downloaden even met de Windows verkenner in de map TV-Series kijken zien we daar keurig netjes een aantal afleveringen klaar staan om bekeken te worden. Alle overbodige bestanden zijn verwijdert. Wel zien we dat er nog een aantal afleveringen missen. Dit komt veel voor bij Nederlandse series en heeft te maken met het ontbreken van de benodigde informatie die een poster bij zijn posts zou moeten doen. In dit soort gevallen zit er niet veel anders op dan de missende afleveringen handmatig te downloaden.

Je weet nu hoe je heel eenvoudig Sonarr kunt installeren, configureren en kunt laten zoeken naar je favoriete TV-Series. Veel plezier en gemak toegewenst met Sonarr. En mocht je met vragen en problemen zitten kun je daar in het forum mee terecht. En ook voor verbeteringen aan en aanvullingen voor deze handleiding staan wij open via het contact formulier.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image
Powered by Commentics