Er zijn 29 bezoekers online

Handleiding Sonar op Synology NAS

De zoek providers (indexers) en de download cliënt voor Sonarr instellen

Sonarr settings, Indexers

Verder op het tabblad indexer. Als eerste geven we achter minimum age een 0 op. Dit is de leeftijd van een NZB bestand voordat deze eventueel gedownload wordt. Bij retention geef je de retentie van jouw usenet provider op. En achter RSS sync interval moet je even opletten. Als jij een andere newznab provider gebruikt moet je hun regels hiervoor aanhouden. Deze tijd geldt voor alle indexers die je instelt dus als je degene met de langste interval aanhoud zit je altijd goed. Daarna klik je even op het omcirkelde + teken om een indexer toe te voegen.

Sonarr settings, Add  Indexers

Wij gaan Spotweb als newznab provider toevoegen. Nou is toevoegen een groot woord, die mogelijkheid hebben we niet dus passen we in dit geval Nzbs.org aan. Deze werkt toch niet meer.

Sonarr, add newznab provider

Name Deze veranderen we in Spotweb
Enable RSS sync  
Enable search  
Url De url waarop Spotweb te bereiken is
API key De API key die je als Spotweb gebruiker hebt gekregen, zie daar onze Spotweb handleiding voor.
Categories Als je het weet vul je ze in, ander laat je deze leeg.

En als je ergens nog een betaald abonnement hebt lopen kun je deze op dezelfde manier als hier boven toevoegen.

En niet de "save" knop vergeten te gebruiken op elk (tab)blad, rechts bovenin het scherm!

Sonarr, settings, Download Client

Dan naar het tabblad download cliënt. Hier gaan we Sonarr vertellen waar hij de gevonden NZB bestanden heen moet sturen. Klik met de muis op het + teken.

Sonarr Settings, Add Download Client

Wij gebruiken op onze NAS NZBGet als download cliënt dus deze selecteren wij.

Sonarr, add NZBGet

Name NZBGet dus
Enable In of uitgeschakeld maar dat lijkt ons logisch.
Host localhost
Port De poort waarop Sonarr NZBGet kan bereiken. Standaard = 6789
Username De NZBGet gebruikersnaam is standaard nzbget
Password Het NZBGet wachtwoord is standaard tegbzn6789
Category Een hele belangrijke, dit is de categorie die je bij NZBGet ook hebt aangemaakt of nog gaat aanmaken. Let op hoofdletters en schrijffouten.
Recent Priority Prioriteit voor afleveringen van maximaal 14 dagen oud
Older priority Prioriteit voor afleveringen vanaf 14 dagen oud.
SSL Alleen aanvinken als je een beveiligde verbinding gebruikt, als je niet weet waar dit over gaat kun je deze gewoon uit laten staan.

Met de test knop kun je controleren of Sonarr verbinding met NZBGet kan krijgen. Als het goed is zal je onderstaande afbeelding zien, zo niet geeft Sonarr aan wat er niet correct is ingesteld. Eventueel aanpassen en nogmaals proberen. En weer opslaan met de "Save" knop!

Testing NZBGet Completed

Sonarr, download client-part 2

Completed Download Handling  
Enable Als je deze functie op yes zet zal Sonarr met je download cliënt communiceren en in de gaten houden hoe ver de download is. Als dat gereed is zal Sonarr de bestanden verplaatsen naar de aangemaakte map(pen) en hernoemen.
Remove Indien op yes zorgt Sonarr ervoor dat de gedownloade items niet zichtbaar zijn download geschiedenis van je download cliënt..
Failed Download Handling  
Redownload Indien een download mislukt zal automatisch naar een andere release worden gezocht.
Remove Verwijdert mislukte downloads uit de download geschiedenis van je download cliënt.
Drone Factory Options  
Drone Factory De map waar je download client de complete downloads neer zet. Sonarr controleert deze map op e importeren bestanden.
Drone Factory Interval De tijdsduur tussen het scannen van genoemde map.
Het tabblad connect met daarop de notificatie instellingen laten we buiten deze handleiding. Een ieder die dat wil zal ook weten hoe de gewenste notificatie in te stellen!

Sonarr setings, Metadat

Op het tabblad metadata kunnen we aangeven welk type metadata we willen. Selecteer er een die de data en afbeeldingen bevat die jij wilt gebruiken.

Sonarr settings, Edit Metadat

Aangezien wij een Mede8er als mediaspeler hebben noemen we deze dan ook maar zo. Door enable op yes te zetten activeer je deze. Selecteer de data die je wilt gebruiken. We hebben de mogelijkheid, onze mediaspeler kan deze data laten zien en de extra bestanden die gedownload worden zijn zo klein in verhouding met de rest dat het geen naam mag hebben. Deze instelling is niet van toepassing op de werking van Sonarr. Nu de wijzigingen weer even opslaan met de "Save Changes" knop

Op de laatste pagina wat betreft het configureren van Sonarr gaan we de de general & UI settings van Sonarr configureren

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image