µTorrent handleiding

Netwerk instellen zodat µTorrent correct verbinding kan maken


Als je d.m.v. een router verbonden bent met het internet en dat zal in bijna alle gevallen zo zijn en in sommige gevallen zit je zelfs achter meer dan 1 router moet je een paar zaken onthouden. In die router moet een poort openstaan waarmee µTorrent verbinding met het internet kan maken en je router moet weten voor welke computer die poort open moet staan.

Universal Plug and Play (UPnP) is een verzameling computerprotocollen voorgesteld door het UPnP Forum. De bedoeling van UPnP is dat apparaten naadloos met elkaar verbonden kunnen worden in de woon- en kantooromgeving. Dit wordt bereikt door zich te baseren op standaarden uit de internetcommunicatie. De term UPnP is afgeleid van plug and play, een technologie voor het aansluiten van apparaten aan een computer.

In eerste instantie gaan we er van uit dat het openen van de benodigde poort wel gaat lukken met de UPnP instellingen van µTorrent Om je router te laten weten voor welke computer er een poort open gezet moet worden moet je de computer waarmee je µTorrent wilt gaan gebruiken voorzien van een statisch IP adres. Dit betekent niets meer of minder dat je een vast IP adres hebt en voorkomt dat je bij door wat voor omstandigheden dan ook een ander IP adres toegewezen krijgt van uit je router. Je kunt met Simple Static IP heel simpel voor jouw computer een statisch IP adres aanmaken en mocht je de benodigde poort(en) via UPnP niet open krijgen kun je alsnog zelf doen met behulp van Simple Port Forwarding.

µTorrent, installatiehulp

We starten µTorrent op als dat nog niet is gedaan en we gaan via het menu opties naar de installatiehulp of je gebruikt de toetsencombinatie Ctrl + G.

µTorrent, installatiegids

We selecteren bij bandbreedte de dichtstbijzijnde server, controleren bij huidige poort of de poort dezelfde is die we eerder tijdens het configureren opgegeven hebben en drukken op de "Tests uitvoeren" knop om te zien hoe we ervoor staan.

µTorrent, poort controleren

Zoals je ziet is de snelheidstest prima verlopen en is de geconfigureerde poort ook open. Mocht het nou zo zijn dat je en een statisch IP adres hebt en je hebt de juiste poort voor het goede IP adres geopend en het lukt je maar niet om verbindbaar te worden kan ook een software firewall nog een behoorlijke spelbreker zijn. Eset is bijvoorbeeld een behoorlijke dwarsligger in deze! Controleer en configureer deze dus ook. Op de laatste pagina van deze handleiding gaan we doen waar we µTorrent uiteindelijk voor geïnstalleerd hebben, torrents downloaden met µTorrent.
Met vragen, opmerkingen en verbeteringen kun je in ons forum of op onderstaand formulier terecht.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is de vijfde maand van het jaar?

Reacties (2)

Avatar
Admin
Snelrennenzegt...

Beste Marc, kan het zijn dat de firewall van eset e.e.a. blokkeert?

Avatar
Nieuw
Marc Trioletzegt...

beste,

ik gebruik eset. hoe controleer en configureer ik uTorrent in eset? waarom: ik krijg een kruis bij bandbreedte. bij netwerk krijg ik een vinkje.

mvg marc.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.