Simple Static IP handleiding

Een statisch ip adres maken in een paar muisklikken!


Het lukt je dus maar niet om handmatig een statisch IP adres te creëren en je wilt het programma Simple Port Forwarding waarmee je het ook kan doen niet aanschaffen. En in de gratis versie is het maken van een statisch ip adres uitgeschakeld. De oplossing komt van dezelfde maker en is wel gratis, Simple Static IP

Eerst even de verschillen tussen een dynamisch en statisch ip adres:

Dynamisch:
De router of modem/router geeft iedere aangesloten pc automatisch een adres. Dit wordt DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) genoemd. De computers vragen een IP adres aan de router en de router deelt automatisch de adressen uit aan alle aangesloten apparaten.

Statisch:
Het gebruik van een statische IP adres wordt aanbevolen indien dynamische adressen niet werken of een bepaalde computer altijd hetzelfde IP adres behoort te houden. Dit laatste is nodig bij gebruik van bepaalde programma's. Je kunt dan eenvoudig aan je router vertellen voor welke pc en programma er een poort geopend dient te worden.

Je kunt de laatste versie van Simple Static IP downloaden uit ons Forum. Na het downloaden is even dubbelklikken op Simple_Static_IP_v1.3.0_Setup.exe voldoende om de installatie te starten.

Simple Static IP, setup

Dit is niet meer dan een paar muisklikken en zal voor niemand een probleem opleveren. Na het installeren kun je Simple Static IP opstarten met de nieuwe snelkoppeling op je bureaublad.

Simple Static IP, gegevens nieuw ip adres

De eerste stap is het selecteren van de gebruikte (aangesloten) netwerk adapter.

router ip bereikWat je wel in de gaten moet houden is of het nieuwe statische ip adres wat je nu gaat maken in het ip bereik van je router ligt. Als je dat niet weet kun je dat misschien in de manual van je router terug vinden of je kijkt in het router menu. Als we in het router menu kijken naar het bereik voor onze router zien we dat het ip bereik ligt tussen 192.168.1.100 en 192.168.1.149. We moeten zorgen dat het nieuwe statische ip adres wat Simple Static IP nu gaat maken binnen dit bereik valt anders gaat het natuurlijk niet werken. In ons bovenstaande geval wordt het statische ip adres 192.168.1.146 dus dat gaat helemaal goed komen.

Ons nieuwe IP adres valt dus binnen het bereik van onze router. We drukken op de Enable Static IP knop.

Simple Static Ip, statisch ip adres gemaakt

En je hebt een statisch IP adres gemaakt, Simple Static IP sluit nu vanzelf af.

Als wij dan via het Configuratiescherm, Netwerkcentrum, Adaptorinstellingen wijzigen, dubbelklik op de aangesloten LAN verbinding, Eigenschappen, selecteer internet protocol versie 4 (TCP/IPv4) en druk op eigenschappen.....

eigenschappen van Internet Protocol versie 4

En dan zien we dat we een vast (statisch) ip adres hebben wat overeenkomt met het ip adres wat Simple Static IP heeft gegenereerd.
En als je nu ook nog verbinding met het internet kan maken heb je een werkend statisch IP adres. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Hoeveel letters heeft het woord twee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.