SABnzbd 3.0.0 Handleiding

Met wachtwoord beveiligde RAR bestanden downloaden en uitpakken


Tegenwoordig kom je steeds vaker een NZB tegen met versleutelde RAR bestanden. Dat wil niets meer zeggen dan dat je een wachtwoord nodig hebt om deze uit te kunnen (laten) pakken. Deze wachtwoorden staan meestal wel bij de spot informatie vermeld of anders in een .NFO bestandje. Je kunt SABnzbd op drie manieren om laten gaan met dit soort "beveiligde" bestanden.

  1. Het behouden van beveiligde RAR bestanden, alles wordt gewoon gedownload. Dan kan je met een wachtwoorden bestand werken in SABnzbd of je geeft het wachtwoord op in de NZB naam. Voordeel hiervan is dat alles verder automatisch blijft verlopen alleen weet je pas of een wachtwoord correct is nadat alles is gedownload.
  2. Ze laten pauzeren nadat blijkt dat na het downloaden van het eerste RAR bestand blijkt dat deze beveiligd is. Je kunt dan als de download gepauzeerd staat het wachtwoord invoeren zodat de download weer verder loopt. Voordeel hiervan is dat je na het downloaden van één RAR bestand er achter komt dat het wachtwoord niet klopt en niet pas na de hele Blu-ray van 25GB.
  3. Afbreken, het downloaden wordt gestopt. Spreekt voor zich.

Bepaal wat voor jou de meest ideale instelling is. Ga om dit in te stellen naar de SABnzbd instellingen en vervolgens het tabblad "Opties".

SABnzbd: Versleutelde RAR downloaden

Goed, we hebben in het bovenstaande voorbeeld dus een zogenaamd versleutelde download te pakken. En in de waarschuwing kun je ook zien dat al onze wachtwoorden die in het wachtwoord bestand (komen we later op deze pagina tegen) geprobeerd zijn maar de juiste zit er niet tussen. Om een lang verhaal kort te houden, weet je het wachtwoord niet kun je nu beter stoppen. Weet je het wel, gaan we verder. De download is gepauzeerd zoals je ziet. Klik nu op de download om deze in een overzicht te openen.

SABnzbd: Versleutelde RAR Wachtwoord invoeren

Zet dat in het rood omcirkelde gedeelte het wachtwoord voor deze download en zet even een vinkje bij het vakje voor dit veld. Daarmee selecteer je direct alle RAR bestanden van deze download. Vervolgend druk je op de knop "Verstuur".

SABnzbd: Versleutelde RAR met wachtwoord downloaden

Nu kun je weer terug naar het download venster (klik op downloads links bovenin het scherm) en hervat het downloaden. Deze download zal nu als een normale download door SABnzbd afgehandeld en verwerkt worden. En nu we dit wachtwoord toch hebben gaan we deze gelijk in een wachtwoord bestand zetten welke SABnzbd zal raadplegen bij versleutelde RAR bestanden. Maak met bijvoorbeeld Notepad++ gewoon een tekst bestandje aan en geef deze een naam zodat je weet waar dit bestandje voor dient. En sla het op in een map met een naam die ook logisch is. Puur om het later snel terug te kunnen vinden.

Download de voor jouw besturingssysteem geschikte versie van Notepad++ uit ons forum:

SABnzbd, wachtwoord bestand maken

We hebben dus een simpel ASCII tekst bestand gemaakt met Notepad++ en we hebben het "wachtwoord-SABnzbd.txt" genoemd en we hebben in onze download map een map "Wachtwoord" gemaakt. Daar hebben we dit nieuwe bestandje opgeslagen. Open deze als dat nog niet het geval is.

SABnzbd, wachtwoorden toevoegen

En zet nu de bij jouw bekende wachtwoorden in dit bestand, elk wachtwoord op een aparte regel zoals in bovenstaand voorbeeld. Als alle wachtwoorden voor nu zijn toegevoegd en kies je voor opslaan. Als je ook tijdens het configureren van de mappen de locatie van dit bestandje in SABnzbd hebt aangegeven zal SABnzbd vanaf nu bij elk versleuteld bestand wat je binnen krijgt deze wachtwoorden proberen. En kom je weer een nieuw wachtwoord tegen is het een kwestie van even aan dit wachtwoorden bestand toevoegen voldoende om de download weer "normaal" binnen te krijgen.

SABnzbd, wachtwoordbestand testen

En om te testen downloaden we nog een versleuteld bestand waarvan we het wachtwoord zo juist hebben toegevoegd. En zien we dat deze gewoon normaal doorloopt dus het wachtwoorden probleem is opgelost. En als je het wachtwoord niet weet is het gewoon helaas. Daar gaan we geen tijd aan verspillen. Tot zover de SABnzbd handleiding, het downloaden van NZB bestanden met SABnzbd zou geen probleem meer voor je moeten zijn, zit je toch met vragen, opmerkingen of problemen kun je deze in het Forum kwijt of je gebruikt het onderstaande formulier. Succes ermee!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.