HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding SABnzbd

Met wachtwoord beveiligde RAR bestanden downloaden en uitpakken

Tegenwoordig kom je soms wel eens een NZB tegen met versleutelde RAR bestanden. Dat wil niets meer zeggen dan dat je een wachtwoord nodig hebt om deze uit te kunnen (laten) pakken. Deze wachtwoorden staan meestal wel bij de spot informatie vermeld of anders in een .NFO bestandje. Je kunt SABnzbd op drie manieren om laten gaan met dit soort "beveiligde" bestanden

  1. Het behouden van beveiligde RAR bestanden, alles wordt gewoon gedownload. Dan kan je met een wachtwoorden bestand werken in SABnzbd of je geeft het wachtwoord op in de NZB naam. Voordeel hiervan is dat alles verder automatisch blijft verlopen alleen weet je pas of een wachtwoord correct is nadat alles is gedownload.
  2. Ze laten pauzeren nadat blijkt dat na het downloaden van het eerste RAR bestand blijkt dat deze beveiligd is. Je kunt dan als de download gepauzeerd staat het wachtwoord invoeren zodat de download weer verder loopt. Voordeel hiervan is dat je na het downloaden van één RAR bestand er achter komt dat het wachtwoord niet klopt en niet pas na de hele blu-ray van 25GB.
  3. Afbreken, het downloaden wordt gestopt. Spreekt voor zich.

Bepaal wat voor jou de meest ideale instelling is.

SABnzbd: overige instellingen

En ga dan via instellen naar het configuratie menu.

SABnzbd. opties - wachtrij

Ga naar het tabblad opties en selecteer achter actie wanneer versleuteld RAR bestand wordt gedownload de optie van jouw keuze. Wel weer onderaan de pagina even op de opslaan knop drukken!

Als behouden je keuze is doe je het volgende:

SABnzbd, wachtwoord bestand maken

Maak een simpel ASCII tekst bestand, bijvoorbeeld met het kladblok voor Windows gebruikers of Notepad en zet daar elk wachtwoord wat je hebt of nodig hebt op een aparte regel. Zoals in bovenstaand voorbeeld. Kies vervolgens in het menu bovenaan het scherm voor bestand en vervolgens opslaan als.

SABnzbd, wachtwoordbestand opslaan

We hebben in de downloads map, die we gebruiken met SABnzbd ook een map wachtwoord aangemaakt. Het bestand noemen we wachtwoor-SABnzbd.txt voor het gemak en we slaan het hierin op. Als jij een andere map of bestandsnaam wilt gebruiken is dat prima, dat moet je helemaal zelf weten. Wij doen het op deze manier zodat we alles wat met SABnzbd te maken heeft lekker bij elkaar houden. Als alles naar wens staat kies je voor opslaan.

SABnzbd: locatie wachtwoord bestand

Dan in SABnzbd naar het tabblad mappen toe, zoek even het gedeelte wachtwoordbestand op en vul daar de map in waar we zojuist het wachtwoordbestand hebben opgeslagen. Op de opslaan knop drukken en SABnzbd even herstarten om deze instellingen te laden. Als je nu een versleuteld RAR bestand zou downloaden gaat SABnzbd gewoon door met downloaden en tijdens het uitpakken zal deze kijken of het juiste wachtwoord in het bestand staat. Als dat zo is wordt je download keurig verwerkt zoals je gewend bent van SABnzbd. Is dat niet het geval en je hebt het wachtwoord ook niet heb je pech, dan is het downloaden voor niets geweest. /p>

Als pauzeren je keuze bij het instellen hoe om te gaan met versleutelde bestanden heb je twee mogelijkheid heden.

De eerste is dat je gewoon het NZB bestand laad zoals je gewend bent, SABnzbd zal beginnen met downloaden en op een gegeven moment stopt je download.

SABnzbd, download gepauzeert

De download is gepauzeerd zoals je ziet. Klik nu op de download om deze in een overzicht te openen.

SABnzbd, wachtwoord toevoegen

Zet dat in het rood omcirkelde gedeelte het wachtwoord voor deze download. Ga weer terug naar het download venster (klik op downloads links bovenin het scherm) en hervat het downloaden. Deze download zal nu als een normale download door SABnzbd afgehandeld en verwerkt worden.

De tweede mogelijkheid die je hebt als je als instelling pauzeren hebt gekozen is door het wachtwoord in de NZB naam te verwerken.

NZB met wachtwoord opslaan

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige oplossing voor het probleem met wachtwoorden en NZB bestanden. Ten minste als je het wachtwoord weet voordat je met downloaden begint. Kies dan niet voor openen van het NZB bestand maar voor opslaan als. Sla het NZB bestand op in de map die SABnzbd bewaakt, dan word het downloaden in ieder geval automatisch gestart nadat je dit hebt gedaan. En geef een spatie achter de bestandnaam en type daar password= gevolgd door het wachtwoord. Kies voor opslaan en SABnzbd pikt het NZB bestand op en zal deze downloaden en verwerken.

Zo zou het downloaden van versleutelde RAR bestanden geen probleem meer moeten zijn, zit je toch met vragen, opmerkingen of problemen kun je deze in het Forum kwijt. Succes ermee!

Menu SABnzbd

 

Er zijn 13 bezoekers online