HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

SABnzbd 2.3.5 Handleiding

Overige instellingen in SABnzbd, mappen opgeven e. d.

Nu gaan we eerst even de tijd nemen om nog een paar instellingen te doen zodat onze downloads in de daarvoor bestemde mappen e.d. terecht gaan komen.

SABnzbd: overige instellingen

Als SABnzbd niet zichtbaar in je browser is ga je naar http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ (8080 of de door jouw geconfigureerde poort) om SABnzbd zichtbaar te maken. Als SABnzbd dan voor de eerste keer is opgestart gaan we via "SABnzbd instellingen" naar het tabblad mappen.

SABnzbd: Tabblad mappen

Geef hier de mappen op waar jij je downloads terecht wilt laten komen. In ons voorbeeld hebben we de map downloads aangemaakt met daarin nog een temp voor de tijdelijke bestanden en een NZB map die we als bewaakte map gebruiken. De bewaakte map houd SABnzbd in de gaten, als je daar je NZB bestand(en) in opslaat zal het downloaden zal automatisch starten. Als de mappen (nog) niet bestaan worden deze aangemaakt als je op de opslaan knop drukt.

De onderste optie is voor het zogenaamde "Wachtwoordenbestand", dit is een bestand waar wachtwoorden in staan welke door SABnzbd moeten worden geprobeerd als je een download hebt met een wachtwoord beveiligt .RAR bestand. Meer hierover verderop in deze handleiding!

SABnzbd: Tabblad opties - wachtrij

Dan naar het tabblad opties. Onder wachtrij hebben we een vinkje gezet bij "Download afbreken als deze zeker niet kan worden voltooid". Dit voorkomt dat het programma blijft proberen een download compleet te krijgen terwijl deze niet compleet op de server aanwezig is.

SABnzbd: Tabblad opties - nabewerkinh

Scrol omlaag op het tabblad opties naar nabewerking. Nabewerking in SABnzbd wil eigenlijk allen maar zeggen wat SABnzbd met de bestanden doet als het downloaden gereed is. Dus kort samengevat het controleren, eventueel repareren en uitpakken van de download en het verwijderen daarna van de overtollige bestanden. De meeste van bovenstaande instellingen spreken voor zich. Een vinkje voor een optie zetten is voldoende om deze in te schakelen. Geef wat extra aandacht aan de onderstaande opties. Als je een niet zo snelle computer hebt of je draait SABnzbd op een NAS is het verstandig om ook de optie onderbreek downloaden tijdens na bewerken aan te zetten.

Verwijder artikelen met yEnc crc fouten Alleen aanvinken als je meerdere nieuwsservers gebruikt. Als op de ene server het bestand niet compleet is schakelt SABnzbd+ over naar de volgende nieuwsserver. Als je 1 nieuwsserver hebt gewoon uit zetten.
Verwerk alleen correct geverifieerde downloads Deze kun je het beste uit zetten anders heb je kans dat je bestanden niet worden uitgepakt.

Scrol vervolgens op dezelfde pagina nog verder omlaag tot het naamgeving gedeelte.

SABnzbd: Tabblad opties - naamgeving

Vervang spaties in map namen Vervang spaties door onderliggende streepjes in namen van mappen
Vervang punten in map namen Verwijdert punten in een mapnaam. Houdt het een beetje overzichtelijk en helpt je om wat eenvoudiger een map terug te vinden.

Niet vergeten om weer op de "Opslaan" knop te drukken.

Op het tabblad servers kun je eventueel nog een server toevoegen of de eerder toegevoegde server wijzigen. Als alles naar wens is ingesteld en opgeslagen ga je met de terug knop boven in het venster terug naar het naar het hoofdscherm.
En uiteindelijk gaan we NZB bestanden downloaden met SABnzbd.

Menu SABnzbd

Er zijn 22 bezoekers online