SABnzbd 3.0.0 Handleiding

SABnzbd configureren met de Snelstart hulp


Start SABnzbd op als dat nog niet is gebeurt, als het programma dan voor de eerste maal is gestart kom je in het SABnzbd snelstart hulp menu terecht.

SABnzbd: quick start wizard

Het lijkt een internet pagina maar schijn bedriegt, SABnzbd draait gewoon op je eigen computer. Als SABnzbd gestart is kan je met  http://localhost:8080/sabnzbd/ en als dat niet werkt met http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ deze pagina altijd weer oproepen om bijvoorbeeld de voortgang van een download te controleren. En als SABnzbd geïnstalleerd is kun je met http://127.0.0.1:8080/wizard/ de installatie wizard oproepen.
Let op: 8080 in het webadres kan variëren, we komen daar verderop in deze handleiding op terug!

Kies nu eerst de taal waarin jij SABnzbd wilt gaan gebruiken en druk op de "Wizard starten" knop.

SABnzbd snelstart hulp: server instellingen

De eerste stap is het opgeven van onze nieuwsserver.

XSNews banner
Server Het web adres van je nieuwsserver
Gebruikersnaam De Username die je van je nieuwsserver hebt gekregen
Wachtwoord Password die je van je nieuwsserver hebt gekregen.
SSL Maak een versleutelde verbinding met je nieuwsserver. Alleen aanvinken als je provider dit ondersteunt.
Poort De poort waarmee je verbinding maakt met je nieuwsserver. Meestal 563 voor een SSL verbinding
Verbindingen Het aantal verbindingen welke je met je nieuwsserver mag / wilt maken. Let op als je bijvoorbeeld ook Spotlite of Spotnet gebruikt, deze hebben ook een aantal verbindingen nodig!
Certificaat verificatie Je kunt hier kiezen voor uit, minimaal of strikt.

Met de test server knop kan je controleren of je de gegevens juist het ingevuld, is dat het geval scrol je even omlaag en gaan we verder met de "Volgende" knop.

SABnzbd, instellen gereed

Ga naar http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ of http://localhost:8080/sabnzbd/ of druk gewoon op de groene "Ga naar SABnzbd" knop om SABnzbd zichtbaar te maken in je browser. Wat het instellen van SABnzbd betreft het volgende. Als je alleen af en toe even snel een film of een cd wilt downloaden kun je volstaan door nog even naar het tabblad "Opties" te kijken en daar de instellingen voor het uitpakken en repareren na te zien. Voor wie echt gebruik wil maken van alle mogelijkheden van SABnzbd gaan we nu beginnen met het configureren van SABnzbd om het programma helemaal naar wens in te stellen. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties (1)

Avatar
Nieuw
A Pultrumzegt...

hoe kan ik de verbindingen veranderen. ik had 30 ingesteld, maar krijg waarschuwing. teveel verbindingen.

Avatar
Regular
Snelrennenzegt...

Ga naar instellingen, tabblad servers en dan de knop Toon details gebruiken bij de server waar het om gaat. Dan kun je daar de het aantal verbindingen aanpassen.© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.