SABnzbd 3.0.0 Handleiding

NZB bestanden downloaden met SABnzbd


Alle instellingen gedaan, tijd om eens wat te gaan downloaden met SABnzbd.

SABnzbd: verversingstempo instellen

Als we dan het hoofdvenster van SABnzbd weer voor ons hebben druk je eerst even op de "Status en Webinterface Opties" knop.

SABnzbd, opties

Ga dan even naar het tabblad "Webinterface". Hier zetten we het verversingstempo op 4 seconden. Dit zorgt ervoor dat tijdens het downloaden je scherm ververst wordt om de hier ingegeven tijd. Als je deze tijd een beetje kort houd blijf je een beetje op de hoogte hoe ver je download gevorderd is en dergelijke.

En als je geen idee hebt wat een NZB bestand is of hoe je daaraan kunt komen kun je even bij NZB zoeken kijken.

Dan is het nu tijd om eens op zoek te gaan naar iets om te downloaden. We hebben met behulp van SpotLite een Linux versie gevonden die we in dit voorbeeld zullen gebruiken.

NZB bij Spotlite downloaden

En om het helemaal simpel te houden gebruiken we lekker de NZB knop van SpotLite, een druk op deze knop is voldoende om het NZB bestand te openen of op te slaan. Afhankelijk van de gekozen optie zal de download in SABnzbd starten of moet je het NZB bestand nog even handmatig openen.

SABnzbd: nzb bestand downloaden

Als je dan weer teruggaat naar SABnzbd zie je in de wachtrij wat SABnzbd allemaal aan het doen is. Zoals je kunt zien is de download dus gestart en loopt hij met een behoorlijke snelheid.
En alle verdere informatie over je download kun je in dit scherm terugvinden, resterende vrije ruimte van je harde schijf, download snelheid, tijd nog te gaan en dergelijke.

SABnzbd: download contoleren en uitpakken

Als het downloaden gereed is gaat hij vanuit de wachtrij naar de balk geschiedenis. De bestanden worden dan geverifieerd, eventueel gerepareerd en vervolgens uitgepakt. Op dit moment is onze download al gereed.
Tip: Vergeet niet zo nu en dan om de geschiedenis lijst te wissen, dat houd het overzichtelijk, als je dat niet via de "Taakplanner" automatisch laat doen!

Download bekijken met Windows Verkenner

Als we dan met de Windows verkenner naar de map gaan die we eerder hebben opgegeven zien we dat onze download keurig is opgeslagen. De RAR en PAR bestanden zijn allemaal keurig verwijderd.

En op de laatste pagina van deze handleiding laten we je zien hoe je met wachtwoord versleutelde RAR bestanden kunt downloaden en uit laten pakken door SABnzbd.
Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.