Handleiding NZBGet op Synology NAS

NZBGet machtigingen op de mappen geven


Als jij NZBGet gewoon zoals wij in deze handleiding laten zien installeert en je hebt op voorhand geen mappen op je NAS aangemaakt worden deze tijdens de configuratie van NZBGet automatisch aangemaakt. Dan zal je verder geen last hebben van rechten en machtigingen, NZBGet maakt de opgegeven mappen aan en word eigenaar. Als je NZBGet aan de hand van onze handleidingen aan het installeren bent en je hebt ook een bepaalde mappen structuur gemaakt bij het inrichten en voorbereiden van je Synology NAS en dan kan het zo zijn dat de je volgende onderstaande foutmeldingen krijgt!

NZBGet installeren

Fouten als nzbget.conf(46): Invalid value for option "NzbDir" (/volume1/Downloads/NZB/): could not read information for directory /volume1/Downloads/NZB: errno 13 komt doordat je "gedeelde" map op de NAS niet de juiste rechten heeft. Dit lossen we op de volgende manier op.

NZBGet installeren vanuit het package center

Je kan dit op verschillende manieren aanpakken, of je gaat gewoon naar "File Station" en met een rechtermuisklik op de bewuste map of via het configuratiescherm. Wij kiezen voor de laatste optie.

LET OP, we gaan er in deze handleiding van uit dat je de benodigde mappen hebt aangemaakt zoals beschreven in de handleiding hoe je Synology NAS voor te bereiden als volautomatische NZB download station!

NZBGet installeren, basis configuration

Onder de kop "Bestanden delen" dubbelklikken we op het icon " Groep".

NZBGet installeren, instellingen bevestigen

Dan selecteren we de groep "sc-download" en klikken op de "Bewerken" knop.

NZBGet, kon de pakket service niet uitvoeren

Dan op het tabblad "Machtigingen bewerken" zorgen we ervoor dat de groep sc-download is geselecteerd, achter "Type" staat toestaan en vervolgens bij "Toepassen op" selecteer je alle. Dan onder "Machtigingen" zorg je dat alles is aangevinkt behalve bij beheer "Eigendom opeisen". En als laatste bevestigen we onze instellingen met de "OK" knop. En we kunnen het configuratiescherm weer afsluiten.

En als we dan terug naar NZBGet gaan en we herladen de pagina zul je zien dat de foutmeldingen verdwenen zijn.

Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we beginnen met de configuratie van NZBGet. Mocht je met vragen, opmerkingen of problemen zitten kun je daar natuurlijk altijd in het forum mee terecht of via het formulier hieronder. Succes ermee!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.