Er zijn 15 bezoekers online

WinSCP op de Synology NAS gebruiken

SickRage "user" wijzigen in het start-stop script met WinSCP

Als je misschien door een zoekopdracht op deze pagina terecht gekomen bent of je valt er zomaar midden in moet je bedenken dat onderstaande oplossing voor het niet willen starten van CouchPotato op je NAS onderdeel is van een stappenplan. Neem dat vanaf het begin door zodat je weet waar je aan begint en welk risico je met je NAS neemt. En als je niet met de Config File Editor begint zal deze oplossing voor jouw nooit werken!

Je hebt Config File Editor op je NAS draaien en de benodigde configuratie bestanden zijn aangepast. Je hebt WinSCP geinstalleerd en kun je verbinding met je NAS maken. Zo niet, doe dit eerst!
Beide stappen gedaan? Dan kun je met onderstaand informatie verder!

WinSCP, startscherm

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen en WinSCP dan verbinding heeft met je NAS zheeft gemaakt al het er ongeveer zo uitzien als hierboven. Het linker venster is onze eigen pc, rechts zie je de mappen structuur van je NAS. Door te dubbelklikken op een map ga je een niveau dieper.
Wij moeten naar het bestand start-stop-status toe in de volgende map: /var/packages/sickrage/scripts/. Dubbelklik op de map var, vervolgens op map packages, dan de map sickrage en als laatste scripts.

WinSCP, bewerken strat-stop-status script van Headphones

Selecteer met de muis het "start-stop-status" bestand, rechter muisklik en kies voor bewerken. Als je Notepad of een ander programma geïnstalleerd hebt kun je die selecteren, anders gebruik je de interne editor net als wij in dit voorbeeld doen.

Start-stop-status script SickRage bewerken

Dan zoek je de regel USER="sickrage" op en verander je in USER="root". (regel 12 in het bestand) Links bovenin het venster op de "Opslaan" knop drukken en alle aanpassingen zijn gedaan. En dan zou SickRage nu zonder problemen moeten starten!

We gaan daarvoor weer terug naar het Package Center!

SickRage, uitvoeren!

Op het tabblad "Geïnstalleerd" selecteren we SickRage en onder actie kiezen we voor uitvoeren.

Headphones gestart

Probleem opgelost, SickRage is ingeschakeld. Het koste weer wat moeite en extra tijd maar nu kunnen we gewoon weer verder met het configureren van SickRage.

 

Met opmerkingen over deze handleiding of vragen kun je in het Forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Opmerkingen (1)

Gravatar
Nieuw
Van Roy Dylanzegt...

Hey,

probleem, de regel User Sickrage staat er bij mij helemaal niet.

Ik heb USER="root er al tussen geplaatst maar dan start Sickrage nog niet op hoor.

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics