Handleiding SickRage op Synology NAS

De basis instellingen voor SickRage bij gebruik op een (Synology) NAS


Start SickRage op als dat nog niet is gebeurd. SickRage is bereikbaar op http://jouw ip adres:8083

SickRage configureren, settings menu

Als SickRage dan voor de eerste keer is opstart zie je bovenstaand venster. Druk op het tandwiel icoon om het settings menu te openen. Ook met SickRage beginnen we van voor af aan met het setting menu. Het tabblad help & info slaan we over, hier hoeven we geen instellingen te maken of aan te passen. Op naar het tabblad general.

SickRage configuration, general configuration Misc

Van ons hoeft het niet dat bij elke start het programma een browser venster opent dus we zetten geen vinkje bij launch browser. Updates shows on start geeft aan dat de informatie omtrent tv series die in de wachtrij staan wordt geüpdatet. Bij timeout show indexers geven we 20 seconden op. Dat is de tijd die de indexer krijgt om een resultaat te vinden. En bij show root directories geef je de map op waar je tv series opgeslagen staan / worden.

Scrol op dezelfe pagina omlaag!

SickRage configuration, general configuration Misc-updates

En een vinkje bij check for updates zorgt ervoor dat SickRage elke 24 uur controleert of er een update voor het programma aanwezig is. Zorg dat het automatisch installeren van updates uitgeschakeld is. Installeer updates pas als je zeker weet dat het gewoon (blijft) werken. Hou daar de diverse fora's voor in de gaten! Met de "save changes" knop slaan we de wijzigingen op.

Let op, bij een verandering op elk blad moet je wel op de save changes knop drukken om deze verandering op te slaan

SickRage configuration, general configuration Web Interface

Dan naar het tabblad web interface. Achter display theme kun je het uiterlijk van SickRage bepalen, wij veranderen hier verder niets aan. Scrol omlaag.

SickRage configuration, general configuration Api key

Dit is een belangrijk gedeelte als we willen dat SickRage met andere programma's "communiceert", en wij willen het met NZBGet laten communiceren dus drukken we op de generate knop eronder om een unieke API key te genereren. Als je SickRage wilt 'beveiligen" met een gebruikersnaam en wachtwoord geef je deze op achter HTTP username en wachtwoord en als poort 8083 een conflict geeft met een ander programma kun je deze hier wijzigen. Weer even op de save changes" knop drukken om je wijzigingen op te slaan.

Op de volgende pagina gaan we verder met de zoek instellingen van SickRage. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.