Handleiding SickRage op Synology NAS

De zoek instellingen en zoek providers binnen SickRage in orde maken


Dan gaan we snel door met het tabblad search settings.

SickRage configuration, search settings configuration, episode search

Op Episode search kom je de volgende instellingen tegen:

Randomize providers Willekeurig een zoek provider een zoekopdracht geven in plaats van de vooraf opgegeven volgorde aan te houden
Download propers Dit zorgt ervoor dat als je een keer een aflevering van een serie hebt gedownload die foutjes bevat deze wordt vervangen door een versie zonder deze fouten wanneer deze beschikbaar is.
Check propers every: Controleer om de ingestelde tijd of er een “proper” of “repack”, dus een betere versie te vinden is.
Backlog search frequency De frequentie in minuten hoe vaak de backlog doorzocht moet worden. Als je naast Spotweb ook andere zoekmachines gebruikt is het zaak om deze tijd niet te kort in te stellen. Een week is dan standaard en dat is 10800 uur.
Daily search frequency Om het hier ingestelde aantal minuten doet SickRage een nieuwe zoekpoging.
Usenet retention De retentie van jouw usenet server, SickRage zoekt niet verder terug dan het hier ingestelde aantal dagen. Het heeft geen zin om iets te laten zoeken wat je toch niet kunt downloaden.
Ignore words "zoekwoorden" die SickRage moet negeren.
Require words "zoekwoorden" die SickRage juist moet vinden in een zoekopdracht
Allow high priority Geeft je de mogelijkheid om bepaalde afleveringen van en serie een hogere prioriteit te geven.
Daily Search on startup  Na (her)staren: begint direct de dagelijkse zoek opdracht.
Process Backlog on startup Na (her)start: begin aan de backlog. Herstarten van SickRage forceert dus het door zoeken van de backlog.
En niet de "save changes" knop vergeten te gebruiken op elk (tab)blad!

Het tabblad NZB search bij de Search Setting:, zet hier een vinkje bij search NZBs en selecteer als NZB methode NZBGet.

Search NZBs Aanvinken zorgt ervoor dat SickRage naar NZB's gaat zoeken.
Send .nzb files to In ons geval dus NZBGet
Connect ussing HTTPS Alleen aanvinken als je een beveiligde verbinding gebruikt, als je niet weet waar dit over gaat kun je deze gewoon uit laten staan.
NZBGet host: port Waar SickRage NZBGet kan bereiken. Standaard = localhost:6789
NZBGet username De NZBGet gebruikersnaam is standaard nzbget
NZBGet password Het NZBGet wachtwoord is standaard nzbget
NZBGet category Een hele belangrijke, dit is de categorie die je bij NZBGet ook hebt aangemaakt of nog gaat aanmaken. Let op hoofdletters en schrijffouten.
Het tabblad torrent search slaan we over, torrents vallen buiten deze handleiding dus halen we het vinkje weg bij search torrents.

SickRage configuration, search settings configuration, search provider toevoegen

Dan onder search providers gaan we als eerste naar het tabblad configure custom Newznab providers toe en we voegen Spotweb als Newznab provider toe aan SickRage.

Select Provider Selecteer "add new provider".
Provider Name De naam van je provider of die jij eraan wenst te geven. Wij kiezen gewoon voor Spotweb.
Site URL De URL waarop de nieuwe provider is te bereiken. Dat wordt dus http:/localhost/spotweb/
API Key De Api key van in dit geval Spotweb, zie de Spotweb handleiding waar je deze kan vinden!

Als alles correct is ingevuld druk je op de "save changes" knop. Als je ergens nog een (betaald) abonnement hebt lopen bij een provider kun je deze op dezelfde manier toevoegen.

SickRage configuration, search settings configuration, search provider toevoegen

En vervolgens voegen we op het tabblad provider priorities Spotweb als onze nieuwe Newznab provider toe door deze aan te vinken. In ons geval vinken we een aantal andere providers die we gebruiken ook aan. Let op, voor sommige providers heb je een account nodig! . We slaan alle wijzigingen weer op met de "save changes" knop.

SickRage configuration, search settings configuration, subtitle search

En op het tabblad Povider Options kun je per provider nog een aantal opties aangeven. Mat Spotweb bepaal jij tenslotte zelf de regels maar als je ook andere providers gebruikt om te zoeken kun je hier bijvoorbeeld aangeven of je ze gebruikt voor de dagelijkse zoekopdrachten of bijvoorbeeld alleen voor backlog zoekopdrachten. Sla je wijzigingen ook nu weer op met de save changes knop!

SickRage configuration, search settings configuration, subtitle search

Dan de ondertitels. Onder subtitles op het tabblad subtitles search zetten we om te beginnen en vinkje bij search subtitles. De taal waarin jij ondertiteling zoekt bepaal je zelf, wij zoeken Nederlandse. Subtitle directory laten we leeg, dan worden gedownloade ondertitels direct bij de juiste afleveringen afgeleverd. De frequency laten we lekker op 1 uur staan.. Een vinkje bij subtitles history zorgt ervoor dat e.e.a. in een log bestand word opgenomen, misschien nog eens makkelijk als je moet zoeken waarom iets niet werkt en wat er mis gaat.

SickRage configuration, search settings configuration, subtitle plugin

En als laatste selecteer je op het tabblad subtitles plugin de websites waar gekeken moet worden voor ondertitel bestanden. De enig overgebleven met een aanzienlijk aantal Nederlandse ondertitel bestanden is Opensubtitles. Neem een kijkje op de overige die je kunt selecteren en als jij denkt dat er daar voor jou iets te halen valt selecteer je die ook. We slaan de wijzigingen ten slotte nog een keer op met de "save changes" knop.

Op de laatste pagina wat betreft het configureren van SickRage gaan we de niet onbelangrijke post processing scripts en de notyfier in orde maken zodat we na het downloaden van een serie ook op de hoogte gebracht worden. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal dertig.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.