Handleiding SickRage op Synology NAS

Een TV Serie downloaden en beheren in SickRage


SickRage, show list tv series

We hebben op de vorige pagina de serie moordvrouw toegevoegd. Als je nu in het hoofdvenster op "Show List" klikt krijg je een totaal overzicht van alle toegevoegde series. Als we nu op de afbeelding van de desbetreffende serie klikken krijgen we een overzicht.

Dan zien we het complete overzicht van deze serie inclusief het aantal seizoenen en afleveringen. Bovenin het venster zie je een aantal knoppen waarmee je de serie kunt bewerken (edit), verwijderen (delete) en een scan of een update uitvoeren.

Als we ons beperken tot seizoen 4 zien we in de tabel de afleveringen staan. De status van de al uitgezonden afleveringen staat op skipped zoals we bij het toevoegen van deze serie hebben bepaald. Afleveringen die nog niet zijn gedownload kunnen de volgende statussen krijgen:

  • Skipped: Overslaan maar wel als missend beschouwen.
  • Wanted: Als SickRage afleveringen met deze status vindt worden ze direct gedownload.
  • Ignored: Negeren, niets mee doen.
  • Archived: Overslaan, is reeds eerder gedownload.

We zetten nu een vinkje voor de eerder uitgezonden afleveringen en veranderen skipped in wanted in het meerkeuzeveld achter "change selected episodes to" en drukken vervolgens op de go knop. SickRage zal nu bij de eerstvolgende scan naar deze aflevering gaan zoeken.

Aflevering gedownload door NZBGet

En SickRage heeft een aantal afleveringen van deze serie kunnen vinden en de benodigde informatie doorgestuurd naar NZBGet. Deze download op dit moment verschillende afleveringen.

En als we dan na het downloaden even met het File Station in de map TV-Series kijken zien we daar keurig netjes een aantal afleveringen klaar staan om bekeken te worden. Alle overbodige bestanden zijn verwijdert. Wel zien we dat er nog een aantal afleveringen missen. Dit komt veel voor bij Nederlandse series en heeft te maken met het ontbreken van de benodigde informatie die een poster bij zijn posts zou moeten doen. In dit soort gevallen zit er niet veel anders op dan de missende afleveringen handmatig te downloaden.

Je weet nu hoe je heel eenvoudig SickRage kunt installeren, configureren en kunt laten zoeken naar je favoriete TV-Series. Veel plezier en gemak toegewenst met SickRage. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.