HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Usenet Collector handleiding

Nieuwsserver en overige instellingen in Usenet Collector

Als we Usenet Collector voor de eerste maal opstarten moeten we eerst een nieuwsserver opgeven en nog wat kleine instellingen doen voordat we het programma kunnen gebruiken. Het zijn maar een paar stappen.

Usenet Collector, Welkom scherm

We krijgen dan direct het welkom scherm voorgeschoteld, als we deze stappen doorlopen kunnen we Usenet Collector direct gebruiken. Druk op de volgende knop om te beginnen.

Usenet Collector, Account informatie

Het eerste blad is account informatie. Je kunt hier je gebruikersnaam en nog wat andere zaken aanpassen, niet zo spannend allemaal. Als alles naar wens is aangepast gaan we verder met de volgende knop.

Usenet Collector, nieuwsserverlijst

Druk nu eerst op de knop "Serverlijst".

Usenet Collector, serverlijst

En selecteer de nieuwsserver waar jij een abonnement op hebt of die bij je ISP hoort. Druk daarna op de OK knop.

Usenet Collector, geselecteerde nieuwsserver

Controleer even de gegevens, met de OK knop worden alle gegevens op je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch voor je ingevuld.

Usenet Collector, nieuwsserver gegevens

Vul nu je gebruikersnaam en wachtwoord voor deze server handmatig in. Als je voor de headers of het uploaden een andere nieuwsserver gebruikt moet je deze even wijzigen met de juiste gegevens.

Usenet Collector, Algemene instellingen

Op het laatste blad, algemene instellingen kun je nog een aantal zaken naar voorkeur aanpassen. Deze instellingen spreken allemaal voor zich. Dus aanvinken naar persoonlijke voorkeur. Deze instellingen zijn ook later met de instellingen knop in het menu nog te wijzigen. Dan weer verder met de volgende knop.

Usenet Collector, instellingen gereed

Als dan nog een keer op de "volgende" knop drukken.

Op de volgende pagina gaan we eindelijk doen waarvoor we Usenet Collector hebben geïnstalleerd, spots zoeken en NZB bestanden downloaden.

Menu Usenet Collector

Er zijn 14 bezoekers online