HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

== Archief | Handleiding Coolkidweb ==

Je aanmelden en NZB bestanden zoeken bij Coolkidweb

CoolKidWeb was een indexeringssite. Er werdt hier alleen gemeld en en geindexeert wat reeds in de nieuwsgroepen (usenet) staat.Je kon dus op simpele wijze zien wat er gepost is en achter de bestandsnaam van een post komen zodat je met een nzb zoekmachine deze kan vinden.

Je kan je aanmelden op Coolkidweb. Wanneer je je hebt aangemeld en bent ingelogd krijg je onderstaand venster te zien.

inlogscherm vasn coolkidweb

Dit lijkt me duidelijk, of inloggen met je gebruikersnaam of je gratis aanmelden.

hoofdscherm van coolkidweb

Als je eenmaal ingelogd bent kom je in bovenstaand hoofdscherm van Coolkidweb. Links in het scherm een menu met de categorieen, in ons geval gaan we naar de categorie beeld en we zien boven de lijst nog meer filters die we kunnen gebruiken. Wij zoeken gewoon op een dvd5, klik vervolgens op de link van een spot die je wat lijkt. In ons geval ocean's eleven uit 2001.

verborgen informatie

Dan krijg je alle informatie van in dit geval de dvd te zien, of er een menu bij zit, ondertitels en dergelijke. Als omlaag scrolt zie je (omcirkelt) verborgen informatie staan. Daaronder zie je een ruimte waarin je je bedankje kwijt kan. Bedank op deze manier de poster / spotter voor de tijd en energie die men erin heeft gestoken om deze download voor jouw mogelijk te maken. Druk vervolgens op de reageer knop om je reactie toe te voegen.

bestandsnaam gevonden

En dan verschijnt op de plek waar eerst de verborgen informatie stond nu ineens de bestandnaam en de nieuwsgroep waarin deze gepost is. Dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. Selecteer en kopieer de bestandsnaam.

nzb zoekmachine

Ga dan naar een nzb zoekmachine en plak de bestandsnaam in de zoekbox en start het zoeken. En zoals je kunt zien hebben we direct resultaat, even aanvinken en op de create nzb knop drukken en het downloaden kan weer beginnen. Op de link pagina kun je een aantal links naar nzb zoekmachines vinden.

== Archief ==

 

Er zijn 24 bezoekers online