HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

== Archief | Handleiding FTN ==

NZB bestanden zoeken en downloaden bij FTN

Op het FTN netwerk vindt je ook een grote verzameling post's en spots, alles van film en muziek tot aan software en games kom je hier tegen. Je kunt je aanmelden via het ftn forum.

Aanmelden ftn forum

Als je nog geen geregistreerde gebruiker bent kun je je door middel van de register knop rechts boven in het scherm aanmelden, al eerder aangemeld gebruik je de loginout knop om in te loggen..

naar ftn2day

Dan ga je met de ftn2day knop naar het post overzicht of je gebruikt direct de ftn2day.nl. link. De gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je eerder bent geregistreerd op het ftn forum is tevens de gebruikersnaam en het wachtwoord voor ftn2day.

post overzicht van ftn

We lopen door het dvd overzicht heen en we komen de film ocean's eleven tegen die we zullen gebruiken in ons voorbeeld.We dubbelklikken op deze film.

meer info over spot op ftn

Vervolgens krijg je een scherm met informatie over de film. Of er ondertiteling bijzit, een menu en meer van dat soort zaken. Als je deze film nu wilt downloaden moet je de nzb zien te vinden en zoals je al kan zien aan de tekst in het rood omrande kader in de bovenste afbeelding moet je hier eerst een bedankje schrijven voor de poster.

commentaar achterlaten

Dar doe je dus door helemaal omlaag te scrollen en daar je commentaar is te vullen. Bedank op deze manier de poster / spotter voor de tijd en energie die men erin heeft gestoken om deze download voor jouw mogelijk te maken. Gecopieerde reply's of een paar toesten even vasthouden wordt op ftn niet getolereerd en er wordt tegen op getreden.

  • eerst krijg je een pm waar je word aangesproken op je gedrag.
  • bij een 2de keer word je account op nonactief gezet en mag je je melden per email op de mailbox.
  • bij een derde keer volgt definitieve verwijdering van FTN

Na dat je een bedankje hebt achtergelaten en op de reply knop hebt gedrukt scroll je weer terug omhoog.

download nzb bij ftn

Op de plaats waar eerst om een reply werd gevraagd staat nu een link naar de bestanden, klik hierop.

download files bij ftn

En dan is het nog een kwestie van op de knop download files drukken en voor openen of opslaan te kiezen maar dat is weer afhankelijk van welke nieuwsreader je gebruikt.

Zo zou het allemaal moeten lukken, succes ermee en met vragen kun je altijd in het forum terecht.

== Archief ==

 

Er zijn 22 bezoekers online