Er zijn 32 bezoekers online

== Archief | GrooveJaar handleiding ==

Muziek van Grooveshark downloaden met GrooveJaar

Grooveshark is in feite een online muziekdatabase met miljoenen tracks, die benaderbaar is via je browser. Je kunt er meer dan alleen naar muziek zoeken en deze afspelen maar daar gaat het ons niet om. Het enige wat je er niet (mee) kunt is het downloaden van deze muziek.

En daar hebben we nu GrooveJaar voor. GrooveJaar is een gratis programma dat het mogelijk maakt om de muziek van Grooveshark wel te downloaden.

Voor alle duidelijkheid, GrooveJaar is niet de nieuwe LimeWire, Napster of wat dan ook. Het maakt gebruik van een openstaande achterdeur in de dienst die Grooveshark levert.

Wat kan je met GrooveJaar:

  • Muziek zoeken.
  • Ophalen muziek van een playlist.
  • Ophalen lijst met top song (van de dag of van de maand)
  • Ophalen songs van een album.
  • Nuttige informatie over elke song, de bitrate of grootte....
  • Indien aanwezig op Grooveshark, het bekijken en / of downloaden van de cover.
  • Songs afspelen zonder deze te downloaden.
  • Automatische meldingen over updates van het programma.

Let op, de huidige versie van GrooveJaar is nog een bèta versie. Als er eens wat mis gaat start je het gewoon opnieuw op, als dat je irriteert gebruik je het gewoon niet. GrooveJaar heeft Java nodig om te kunnen functioneren. Windows gebruikers kunnen Java hier downloaden.

Je kunt de laatste versie van GrooveJaar downloaden voor jouw OS uit ons download gedeelte. GrooveJaar hoef je niet te installeren. In onderstaand (Windows) voorbeeld hebben we een map groovejaar gemaakt met daarin een map download. De inhoud van het gedownloade groovejaar_1.0.15_win.zip hebben we in de map groovejaar uitgepakt met WinRar. Dan starten we GrooveJaar door op GrooveJaar.exe te dubbelklikken. Je kunt natuurlijk ook even een snelkoppeling op je bureaublad maken.

GooveJaar, hoofd venster

Als eerste gaan we even de download map opgeven voordat het een zooitje op onze harde schijf gaat worden. Klik op settings en vervolgens op manage options.

GrooveJaar, settingd

Onder download directory geef je een map op waarin GrooveJaar de downloads in opslaat. Het aantal onder simultaneous downloads laat je gewoon op 1 staan. Het downloaden gaat over het algemeen toch sneller dan je kunt zoeken.
Onder file name template kun je bepalen hoe je de bestandsnaam eruit zal komen te zien. Druk eens op de test template knop voor een voorbeeld. Het vinkje bij auto check update at startup zorgt ervoor dat je in het geval van een nieuwe versie op de hoogte wordt gebracht.

Het zoeken naar muziek met GrooveJaar wijst allemaal voor zich en ook het filteren in de zoekresultaten zal voor iedereen te begrijpen zijn. Alleen deze handige tip willen we je toch wel meegeven.
Als je op Grooveshark een compleet album hebt gevonden welke je zou willen downloaden kun je als volgt te werk gaan. Kopieer de URL van het zoekresultaat van de browser.

GrooveJaar, get songs from album

Ga via tools naar get songs from album.

GrooveJaar, load song from album url

Wij waren even op zoek naar iets heel ouds, als je dat kan vinden moet bijna alles te vinden zijn. We plakken de URL uit onze browser via de Ctrl en V toets in het bovenstaande venster en drukken op ok.

GrooveJaar, zoekresultaten

En zie, alle nummers van het album die aanwezig zijn kunnen met een druk op de download knop achter de resultaten gedownload worden.

Veel plezier met GrooveJaar en met vragen, problemen of aanvullingen kun je in het forum terecht.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics

== Archief ==


Zoeken op Snelrennen


NewsXS banner