HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

= Archief | Handleiding NZBPlayer ==

Streaming Video uit de nieuwsgroepen met NZBPlayer

NZBPlayer is een unieke en gratis usenet Nieuwsreader en speciaal ontworpen voor het downloaden en streamen van video bestanden uit de nieuwsgroepen. Als je een ongeduldige usenet downloader bent en je hebt dus niet het geduld om te wachten tot je download volledig binnen is moet je NZBPlayer eens proberen.

Het enige wat je hoeft te doen is een nzb bestand zoeken van een film of televisieserie die je wilt zien en deze in NZBPlayer te importeren. NZBPlayer begint met downloaden en zodra het eerste rar bestand binnen is word deze uitgepakt en zal je film of serie beginnen met afspelen. De gedownloade bestanden worden ook nog in een map opgeslagen dus je kan ze later nog eens bekijken of branden. En anders weet je waar ze staan zodat je af en toe die map leeg kan maken.

Het kan AVI-bestanden (DivX, XviD, H264, enz.), SVCD, VCD, enz.afspelen.

Wat hebben we nodig om met NZBPlayer te kunnen downlaoden en films te bekijken:

  • Een usenet account, met andere woorden een payserver.
  • Download NZBPlayer vanaf onze download pagina.
  • VLC mediaspeler versie 0.8.6c en deze kan je hier downloaden.

Nu gaan we eerst NZBPlayer installeren, dubbelklik op het zojuist gedownloade NZBPlayer-0.2.04-Setup.exe om de installatie te starten. Het installeren is niet meer dan 5 muisklikken dus dat zal verder voor niemand problemen opleveren

hoofdscherm NZBPlayer

Als NZBPlayer voor de eerste maal opstart zie je bovenstaand scherm, druk op de knop settings om je nieuwsserver op te geven.

nieuwsserver toevoegen aan NZBPlayer

Hostname Het internet adres van je nieuwsserver.
Username De gebruikersnaam die je van je provider hebt gekregen
Password Het wachtwoord die je van je provider hebt gekregen.
Port Poortnummer waarmee NZBPlayer verbinding maakt met de nieuwsserver.
Connections Het aantal verbindingen dat je voor deze server mag gebruiken.
Save avi's to De map waar de video bestanden worden opgeslagen na downloaden
Use skin Indien aangevinkt ziet het programma er net wat leuker uit.
Which player Welek mediaspeler wordt gebruikt om de bestanden af te spelen. Kies de VLC speler.

Als je alles ingevuld hebt druk je op de ok knop.

Nu moeten we eerst een nzb bestand van een film of tv programma zoeken die we willen bekijken.

Als je niet precies weet wat een NZB bestand is of hoe je daaraan kunt komen kun je even bij Nzb zoeken kijken.

Wij kwamen een aflevering van voetbal international die we de laatste keer hebben gemist. We slaan deze op in een map die we kunnen onthouden op onze harde schijf.

nzb bestand opslaan

We drukken op de knop open nzb rechts bovenin het NZBPlayer scherm en we selecteren vervolgens het nzb bestand wat we willen gaan bekijken. Druk dan op de openen knop.

nzb informatie

Als je een vinkje hebt gezet bij nzb edit in de NZBPlayer krijg je eerst bovenstaand scherm voordat het programma met downloaden begint. Kun je even kijken of er par2 bestanden aanwezig zijn om je video bestand eventueel te repareren als dat nodig mocht zijn.

nzbplayer download

En NZBPlayer begint te downloaden.

nzbplayer speelt video

En zodra het eerste rar bestand binnen en uitgepakt is begint NZBPlayer met het afspelen van de video.

Bestanden met total commander bekijken

En als je dan met de verkenner of zoals in ons geval met total commander even in de mappen kijkt na het downloaden zie je dat de rar en par bestanden en het video bestand in de daarvoor bestemde mappen staan.

Veel voorkomende fouten en / of problemen met NZBPlayer:

  • Sommige divx films zijn te groot voor 1 cd of gewoon opgedeeld over 2 cd's. Als dat bij jouw nzb ook het   geval is heb je voor elke cd een nzb bestand nodig.
  • Een MPG (veel muziek video's worden op deze manier gepost) bestand zal niet worden afgespeeld tenzij   deze is ingepakt met WinRar, alleen rar bestanden werken dus.
  • Bestanden die zijn gepost in het 00X hjsplit formaat gaan niet werken.

Veel voorkomende fouten en / of problemen tijdens het afspelen:

  • De video crasht direct wanneer hij gaat afspelen. zorg dat je de juiste versie van de VLC speler hebt   geinstalleerd, deze dus.Haal ook het vinkje bij full screen weg.
  • De video stopt af en toe tijdens het afspelen of staat een tijdje stil. Dit heb je soms met trage   verbindingen, dan zijn er simpelweg nog niet genoeg gegevens gedownload en wacht de speler daarop.
  • Soms stopt een video zomaar. Druk dan op de fix movie knop in NZBPlayer, als er par2 bestanden   gedownload zijn zal NZBPlayer proberen om de video te herstellen.
  • Als er een onvolledige video bestand wordt afgespeeld en je probeert om zeg maar naar het einde van   de video door te gaan kan soms NZBPlayer crashen.

Succes ermee en met vragen of problemen kan je in het forum terecht.

== Archief ==

 

Er zijn 13 bezoekers online