Unchecky handleiding

Unchecky voorkomt installatie van ongewenste software


We kennen het allemaal: je installeert een “gratis” programma dat je handig lijkt, en tijdens de installatie krijg je ongemerkt een zooi aan ongewenste software mee geïnstalleerd. En dit gebeurt als de ontwikkelaars van deze programma’s toch wat aan hun gratis software willen verdienen. Dan worden zij vaak betaald om hun programma's te bundelen met software van derden, bijvoorbeeld om toolbars mee te leveren of om de startpagina en zoekmachine in de webbrowser aan te passen. Dit is niet alleen irritant, maar ook gevaarlijk, want het betreft niet altijd onschuldige software.

En daar hebben we Unchecky voor. Unchecky is een gratis programma wat geheel automatisch ongewenste software kan uitvinken tijden de installatie van software welke gebundeld is met optionele software, zoals ongewenste toolbars, browser hijacker en allerhande adware.

Download Unchecky direct uit ons forum. Het installeren van Unchecky is heel eenvoudig, en natuurlijk niet gekoppeld  met of aan allerlei potentieel ongewenste software. Na de installatie heeft het programma eigenlijk geen verder configuratie benodigd, en zal het direct actief worden als service welke op de achtergrond draait en wat standaard zal worden opgestart met Windows.
Start na de installatie wel even de computer opnieuw op, dit om de wijzigingen in het hostsbestand van Windows door te voeren.

Unchecky, hoofdscherm

Na de installatie wordt er op het bureaublad een snelkoppeling van Unchecky aangemaakt waarmee je het programma kunt openen en de instellingen kunt wijzigen. Via het hoofdscherm kunt u de gebruikte service van Unchecky die verantwoordelijk is voor het automatisch uitvinken van optionele software in en uitschakelen met de knop "Suspend service" .

Unchecky settings

Via de knop “Settings” / “Instellingen” kun je onder andere de gewenste taal kiezen, Unchecky is geheel Nederlandstalig te gebruiken. Via de knop “Advanced Settings” / “Geavanceerde Instellingen” is het onder andere mogelijk om de automatische update functie uit te schakelen wat natuurlijk niet aanbevolen is. Verder zal je aan instellingen weinig hoeven en / of kunnen aanpassen, Unchecky werkt volledig autonoom. Onthoud echter wel dat geen enkele beveiliging feilloos is, oftewel, blijf opletten tijdens installaties en klik niet achteloos door. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal dertig.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2022 Snelrennen.nl. All rights reserved.