HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding DVD Audio Extractor

In 4 muisklikken van een muziek dvd naar audio cd of MP3

Stel dat je gewoon een aantal gave muziek dvd's hebt en je wilt de muziek bijvoorbeeld in je auto afspelen of meenemen op je mp3 speler, je telefoon of noem maar op.
Met DVD Audio Extractor rip je in een paar muisklikken de audio van je muziek dvd. Je kunt de audio opslaan in het OGG, MP3, WAV of het FLAC formaat of je maakt er een cd image incluis cue sheet van zodat je ze direct met Exact Audio Copy, Alcohol120% of Nero naar een audio cd kunt branden.

Je kunt de laatste versie (7.6.0) van DVD Audio Extractor downloaden uit ons download gedeelte in het forum.

Het installeren ervan is niet meer dan een paar muisklikken en zal verder geen problemen opleveren. Na het installeren dubbelklik je op de nieuwe snelkoppeling op je bureaublad en DVD Audio Extractor start voor de eerste keer op.

dvd audio extractor, bestanden selelecteren

In DVD Audio Extractor kun je aangeven waar de dvd videobestanden zich bevinden waar je de audio uit ge-ript wilt hebben. In ons voorbeeld hebben wij een muziek dvd op de harde schijf staan.
We kiezen dus voor "Open dvd files from file folder". Klik vervolgens op het mapje achter het selectie vak en selecteer de map die je wilt openen.

dvd audio extractor, chapters selecteren

De dvd bestanden zijn nu geladen. In het linker gedeelte van het venster selecteer je de titel die het langste duurt (dat is de hoofdfilm), links onder selecteer je audio stream die omgezet moet worden en in het rechtergedeelte kun je de nummers aanvinken die je wilt rippen. Als je op het omcirkelde symbool klikt, kun je de metadata van de DVD downloaden. De bestanden krijgen ook deze metadata mee. Als alles naar wens staat klik je op de "Next" knop.

dvd audio extractor, uitvoer formaat selecteren

In dit voorbeeld willen we MP3 bestanden van onze muziek DVD maken. Deze selecteren we dus, als jij een andere keus wilt maken maakt dat alleen in de volgende afbeelding verschil. Dan gaan we weer verder met de "Next" knop.

dvd audio extractor, uitvoer map selecteren

De derde stap is het opgeven van de map waar je de geconverteerde bestanden worden opgeslagen. In dit voorbeeld hebben we even een map hiervoor aangemaakt. Dan kun je in het geval van MP3 bestanden ook nog het format van de bestandsnaam opgeven. Als alles naar wens is gaan nogmaals verder met de "Next" knop.

dvd audio extractor, start encoding

En de laatste stap, als je nu op de "Start" knop drukt (wat wij al hebben gedaan) zal het rippen beginnen en heb je met een paar minuten (afhankelijk van het bestand formaat wat je kiest) van je muziek dvd bijvoorbeeld MP3 bestanden gemaakt!

Met Windows verkenner de gemaakte bestanden bekijken

Als je nu met de Windows verkenner naar de map gaat waar je de bestanden hebt opgeslagen zal je in dit geval dus MP3 bestanden terug vinden. Op deze manier kun je dus van je muziek dvd's de muziek ook op andere wijze afspelen. En voor perfecte ID3 tags gebruiken wij natuurlijk Mp3tag!

Succes met DVD Audio Extractor en met vragen, opbouwende kritiek of opmerkingen kun je in het forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

 

Er zijn 9 bezoekers online