HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

== Archief | Handleiding NZB-O-Matic+ ==

NZB bestanden downloaden met NZB-O-Matic+

NZB-O-MATIC+ is een simpel gratis usenet downloadprogramma dat alleen werkt met NZB bestanden, ideaal voor iemand die alleen maar via NZB bestanden wil downloaden.

Je kunt de laatste versie van NZB-O-Matic+ downloaden uit ons download gedeelte.

De installatie van NZB-O-Matic stelt niet zo veel voor. Standaard wordt het programma in C:\ProgramFiles\ geïnstalleerd, als je dat wilt kun je dat aanpassen. Druk op install en het programma word geïnstalleerd, als je het makkelijk vind maak jezelf even een snelkoppeling naar NZB-O-Matic+ op je bureaublad en start het programma.

NZB-O-MATIC+, hoofdvenster

Als NZB-O-Matic+ dan voor de eerste maal is opgestart gaan we eerst een aantal dingen instellen. We beginnen met het toevoegen van onze nieuwsserver. Zorg dat je op het tabblad usenet servers staat en druk op de add server knop. De knoppen daarnaast spreken voor zich. Edit Server om instellingen van een server te veranderen en Delete om de server te verwijderen.

NZB-O-Matic+, edit server

In het bovenstaande venster moeten we de gegevens van onze nieuwsserver invullen. In dit geval is dat NewsGrabber, poort 119 is standaard en bij connections geef je het aantal verbindingen op dat je mag maken.
Omdat we van NewsGrabber een username en password hebben gekregen om verbinding te kunnen maken zetten we een vinkje bij use login en vullen die gegevens ook in. Als alles is ingevuld druk je op de ok knop. Nog even dit, als je een SSL verbinding wilt maken moet je dat hier aanvinken. Je moet dan wel een andere poort gebruiken dan 119.

NZB-O-Matic+, preferences

Als eerste druk je nu op de connect knop en als je de gegevens van je nieuwsserver juist hebt ingevuld zal deze, zoals in bovenstaande afbeelding verbinding maken. Dan via Options, Preferences een aantal andere instellingen veranderen om NZB-O-Matic+ naar onze hand te zetten.

NZB-O-Matic+,  options

Retry connections Opnieuw verbinding maken na hieronder opgegeven aantal minuten.
Delay Aantal minuten voor het herstellen van de verbindingen.
Limit attempts Aantal pogingen voor het herstellen van de verbindingen.
Retry attempts Het aantal pogingen.
Minimize to Tray Dit zorgt ervoor dat je een icoontje naast je klok krijgt bij verkleinen en niet in je (over)volle taakbalk.
Auto-Prune Vink dit aan en NZB-O-Matic+ verwijdert automatisch overgebleven rommel bij het afsluiten.
Connect on start Als je deze aanvinkt zal NZB-O-Matic+ automatisch verbinden met je server bij opstarten.
Pause PAR2 files Deze optie pauzeert het downloaden van PAR2 bestanden. Indien tijdens het uitpakken mocht blijken dat je ze nodig hebt om te kunnen repareren kun je ze alsnog downloaden.
Disconnect on Idle Als deze aangevinkt is, zie onderstaand.
Idle Time Zal de verbinding worden verbroken na het hier opgegeven aantal minuten inactiviteit.
Associate with .nzb Als je deze aanvinkt zal NZB-O-Matic+ starten als je op een NZB bestand klikt of als je voor openen kiest tijdens het downloaden van een NZB bestand
Delete after import Verwijder het opgeslagen NZB bestand nadat deze in NZB-O-Matic+ is geïmporteerd
Save path De map waar de downloads opgeslagen moeten worden.
Save folder Als je hier %i invult zal NZB-O-Matic+ een submab maken met dezelfde naam als je NZB bestand. Houd je download map overzichtelijk.
Monitor NZB folder Een vinkje hier zorgt ervoor dat NZB-O-Matic+ de hieronder opgegeven map in de gaten houd. Een daarin opgeslagen NZB bestand wordt automatisch gedownload.
NZB path De map die NZB-O-Matic+ in de gaten houd voor NZB bestanden.

Als alles naar wens is ingesteld drukken we op de ok knop. We hebben met behulp van SpotLite een Fedora Linux versie gevonden die we in dit voorbeeld zullen downloaden.

Als je niet precies weet wat een NZB bestand is of hoe je daaraan kunt komen kun je een uitleg daarover op de pagina NZB zoeken terugvinden.

NZB-O-Matic+, nzb bestand openen

Omdat wij Nzb-O-Matic+ hebben geassocieerd met NZB bestanden kunnen we direct voor openen kiezen.

NZB-O-Matic+, nzb bestand downloaden

Als je nu op het tabblad Transfer queue kijkt zie je dat je download is gestart. Onderin het scherm kun je de download snelheid, voortgang en meer volgen.

NZB-O-Matic+, PAR2 bestanden gepausseerd

En zoals we bij het configureren al hadden opgegeven zijn de PAR2 reparatie bestanden niet gedownload. Mocht je deze nodig hebben om te repareren kun je ze alsnog downloaden.

Download gereed

Als we dan met de Windows verkenner in onze download map kijken zien we onze download daar keurig staan zoals opgegeven. Aangezien NZN-O-Matic+ niet automatisch je downloads controleert en repareert is het misschien wel handig om een programma als Autounpack naast NZB-O-Matic+ te gebruiken.

Je weet nu hoe je met NZB-O-Matic+ razendsnel uit de nieuwsgroepen kunt downloaden. Met vragen, opmerkingen of aanvullingen kun je altijd in het forum nee terecht. Succes ermee!

== Archief ==

 

Er zijn 10 bezoekers online