HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding URD

Het downloaden en installeren van de laatste versie van URD

URD is een volledig web georiënteerde applicatie om binaries uit nieuwsgroepen te downloaden onder BSD of Linux.
Het eerste wat we moeten doen is het URD package downloaden en dat kun je op de officiële website van URD doen of je download URD van onze download pagina's.
In geval van problemen kun je op het officiële URD forum om hulp vragen.

Na het downloaden ga je als volgt te werk.
Uitvoeren op de command line: wget http://urdland.com/urd_1.0.0-1_all.deb

Installeren met: sudo dpkg -i urd_1.0.0-1.deb

Alle benodigde packages zouden ook geïnstalleerd moeten worden hierdoor.

Als het goed is is URD nu geïnstalleerd in directory /usr/share/urd en is apache aangepast zodat de URD benaderd kan worden door de webbrowser. Ga dan ook naar de URL http://localhost/urd .
Nu zal het installatie scherm te voorschijn komen.

(voor een tarball installatie geldt dat deze ge-untarred moet worden in de gewenste directory en dat alle benodigde tools zelf moeten worden geïnstalleerd. Ook de apache of andere webserver moet zelf worden aangepast.) Uitvoeren met wget http://urdland.com/urd-1.0.0.tar.gz

URD, installation script (0)

Dit is de basis installatie pagina waarbij enige basis voorwaarden worden gecontroleerd. Dit zou standaard altijd ok moeten zijn. Vrijwel altijd is het een rechten kwestie die problemen geeft als het niet ok is.

De volgende commando's helpen dan vaak wel.
sudo chgrp -R www-data /usr/share/urd
chmod -R g+w /usr/share/urd
en klik op de reload knop

De meeste problemen zijn te herleiden tot rechten problemen. Met name omdat URD normaliter draait als dezelfde user als de webserver. In de meeste probleemgevallen is het handig om de bovenstaande 2 commando's ook los te laten op de download directory.
Zie ook het forum topic voor meer informatie over veel voorkomende problemen.

URD, installation script (1)

Hier worden alle php eigenschappen getest. Alles moet wederom ok zijn. Modules zijn vaak apart te installeren. In sommige gevallen moet php.ini aangepast worden. NB dit betreft de php.ini in /etc/php5/cli.

URD, installation script (2)

Alle benodigde 3rd party tools worden gecontroleerd. Deze zijn benodigd om URD goed te kunnen laten functioneren (bovenste 4) of zijn handig (rest). De benodigde packages zouden geïnstalleerd moeten zijn. De optionele zijn recommended in het .deb bestand. Indien er tools ontbreken moeten deze alsnog worden geïnstalleerd.

URD, installation script (3)

De database installatie is waar het meestal mis gaat. Er is een keuze uit twee soorten databases, mysql en postgresql. De eerste is aanbevolen en het meest getest. Voor hier de naam van de database is die URD gebruikt om data in op te slaan. Hierbij wordt ook een gebruiker specifiek voor URD aangemaakt. Het password kan random worden gekozen. Onderin moet het "root" username en wachtwoord van de database ingevuld worden.

URD, installation script (4)

Als alles goed gegaan is zijn alle databases, tabellen en gebruikers gecreëerd. Indien niet alles OK is, moet een refresh worden uitgevoerd en komt het vorige scherm weer terug.

URD, installation script (5)

Nu creëeren we een URD gebruiker, welke ook de administrator zal zijn. Vul de benodigde gegevens in.

URD, installation script (6)

Indien alles ok is, is de installatie voltooid. Volg de link onderaan om verder te gaan met de configuratie.

Menu URD

Er zijn 24 bezoekers online