HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

DirectConnect

Algemene Informatie

DirectConnect (DC++) is een P2P filesharing-programma. Het maakt gebruik van het DirectConnect-netwerk. De oorspronkelijke cliënt van het DirectConnect netwerk was NeoModus DirectConnect oftewel NMDC. Dit programma had zeer beperkte mogelijkheden. DC++ is ontwikkeld als open-source alternatief voor NMDC.

Het DirectConnect-netwerk zit iets anders in elkaar dan de meeste peer2peer netwerken. Het werkt met zogenaamde hubs en slots. Een hub is een groep gebruikers die van elkaar kunnen downloaden.
Het aantal slots wat jij hebt openstaan bepaalt ook hoeveel mensen er bij jouw kunnen downloaden. 10 slots is dus eigenlijk 10 gebruikers die bij jouw kunnen downloaden. Houd je verder gewoon aan de regelsvan de hubs en je hebt er een prima download bron bij. Doe je dat niet volgt er een ban op de betreffende hub en dat is ook weer niet de bedoeling.
Elke hub die je opent in DC++ verschijnt in een nieuw venster en dat houd het wel zo overzichtelijk.

Het gebruik van hubs heeft diverse voordelen. Er zijn veel hubs die gespecialiseerd zijn in een bepaald soort films of muziek. Je kan ook tegelijkertijd zijn ingelogd op verschillende hubs en dat zorgt er natuurlijk weer voor dat het aanbod ook groot is. Zorg wel dat je voldoende bestanden hebt om te delen want bijna alle hubs hanteren ook een zogenaamde minimumshare.
Dit is de minimale hoeveelheid bestanden die je moet delen om binnen te komen. Je kan zelf instellen welke mappen van je harde schijf je wilt delen.
Het is over het algemeen voordelig om veel te delen, omdat je dan in hubs kan komen waar heel veel gedeeld wordt. De grootste hubs hebben momenteel een totale share van rond de 600 TB (1 terabyte = 1024 gigabyte). Om in deze hubs binnen te komen is vaak een share van minimaal 50 GB vereist.

Natuurlijk zijn er ook Nederlandse hubs te vinden, wel zo makkelijk als je op zoek bent naar Nederlandstalige bestanden of films met Nederlandse ondertiteling.. Op het DirectConnect netwerk kan je elk bestand wat je maar wilt delen. En een heel groot voordeel van DC++ is dat het geen reclame of spyware bevat.

Een ander voordeel van hubs is dat er streng gecontroleerd kan worden of er niet alleen troep gedeeld wordt. Dit is namelijk één van de grootste nadelen van Kazaa. Er deelden zoveel mensen alleen virussen en andere troep dat het netwerk sterk vervuilde.

Op de volgende pagina vindt je een link en een handleiding hoe DC++ te installeren en hoe je ermee kunt downloaden.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Is 9 een getal, ja of nee?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Direct Connect

 

Er zijn 23 bezoekers online