HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Handleiding DC++

DC++ downloaden, installeren en configureren

Je kunt de laatste versie van DC++ downloaden op een van onze download pagina's.
Dubbelklik op het zojuist gedownloade DCPlusPlus-0.761.exe om de installatie te starten.

DC++ setup: license agreement

Even een vinkje zetten bij i accept the therms in the license agreement en dan op de next knop drukken

.Select components to install

Selecteer de te installeren componenten, als je alles aangevinkt laat staan heb je DC++ straks in het Nederlands geïnstalleerd en een snelkoppeling in je start menu. Weer verder met de next knop.

Choose a directory to install

Kies hier de plaats waar je DC++ geïnstalleerd wilt hebben. In dit voorbeeld dus op de G schijf.
De laatste stap van het installatie proces is het indrukken van de install knop.

DC++: setup completed

De installatie is gereed, druk op de close knop om dit venster te sluiten. Dan gaan we nu DC++ voor de eerste keer opstarten.

Windows firewall waarschuwing

Dan krijgen we direct een melding van de Windows firewall. (als je deze aan hebt staan) We drukken hier op de toegang toestaan knop om DC++ toegang tot het internet te geven.

DC++, opstartscherm

Als DC++ voor de eerste maal is opgestart krijg je bovenstaand venster te zien. Druk vervolgens linksboven in het scherm op bestand en kies instellingen. Dan gaan we DC++ eerst configureren zodat we starks zonder problemen kunen zoeken en downloaden.

DC++ Instellingen : persoonlijke informatie

Op het tabblad persoonlijke informatie vul je bij nickname een naam in en kies je upload snelheid. Meer hoef je hier niet in te vullen, mag wel als je dat wilt.

DC++ Instellingen : Verbindings instellingen

Op het tabblad verbinding's instellingen moet je een type verbinding opgeven die voor jouw van toepassing is. Als je rechtstreeks met het internet verbonden bent kies je de bovenste optie.
Wij zitten achter een router dus ik kies voor handmatige portforwarding. Met behulp van Simple Port Forwarding hebben we poort 5000 geforward. Je kan een willekeurig poort nemen tussen 1025 en 32000. Wel belangrijk is dat je dan onder extern WAN IP adres je ip (www.watismijnip.nl) adres invult.
Mocht je nou helemaal geen verbinding krijgen kun je als laatste altijd een keer passieve modus aanvinken en het nog eens proberen.

Dc++ Instellingen : download's

Vervolgens op het tabblad download's nog even de mappen opgeven waar DC++ de gedownloade bestanden op moet slaan en vergeet niet om bij limieten het aantal maximale simultane download's in te stellen. Niet te weinig anders schiet het niet op en niet teveel anders vertraag je de boel alleen maar. Begin eens met hem op 10 in te stellen.

DC++ Instellingen : Delen

Ook niet onbelangrijk is om op het tabblad delen aan te geven welke bestanden en mappen je wilt gaan delen. Klik hier op toevoegen en selecteer de mappen die je gaat delen. Dan nog even het aantal upload slots instellen, ik heb hem op 10 gezet. Er kunnen dan 10 gebruikers van jouw downloaden. Als je er wat anders van maakt moet je dat zelf weten, zorg er wel voor dat je het niet te laag instelt. De meeste hubs eisen een minimaal aantal upload slots.

Dc++ Instellingen : Geavanceerd

Controleer nog even of op het tabblad geavanceerd bovenstaande instellingen bij jouw ook zo staan.
Druk op de ok knop om alle instellingen op te slaan en we zijn klaar om te gaan downloaden.

Op de volgende pagina gaan we downloaden met DC++.

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het woord mooi achterstevoren..

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu Direct Connect

...

 

Er zijn 54 bezoekers online