Openbare FTP servers

Algemene informatie over het downloaden van ftp servers


Ftp staat voor file transfer protocol. Het is ontwikkeld om bestanden op een zo efficiënt mogelijke manier tussen 2 computers te versturen. Het is waarschijnlijk een van de oudste onderdelen die het internet rijk is. Er zijn voor ftp 2 programma's nodig, de server en de cliënt software. Een ftp server kan je eigenlijk zien als een gedeelde map met bestanden die voor iedereen beschikbaar is op het internet.

Een ieder kan bestanden uploaden en een ieder kan deze bestanden weer downloaden. Dat kan natuurlijk alleen bij servers die niet goed beveiligd zijn, die worden gevuld met alle soorten bestanden. De grote truc is om deze ftp servers te vinden maar daar komen we later op terug. Voordeel van downloaden via ftp is dat je niet upload dus als je het bij muziek en beeldmateriaal houdt is het legaal.

Andere voordelen zijn dat het snel gaat en dat er veel te vinden is. Nadelen zijn er natuurlijk ook en 1 ervan is dat het niet de makkelijkste manier van downloaden is. Je moet je er even in verdiepen maar als je al de moeite hebt genomen om dit te lezen zal dat ook geen probleem zijn. Ander nadeel is is dat je niet een echte zoekfunctie naar de bestanden hebt.

Het belangrijkste als we willen gaan downloaden is het vinden van servers en adressen. Het eenvoudigst is dat door je te registreren op bepaalde forums zoals daar zijn warezbb of projectw en je een beetje gaat zoeken op de juiste manier zul je nog vele anderen gaan tegenkomen. Of je gaat naar Gegereka, Napalm ftp indexer, Ftp indexer of  Ftp search elmundo. Deze laatste 4 zijn zoekmachines. En anders kun je eens gaan kijken op ftp-sites.

Voor hier nu even genoeg linken naar ftp downloads, later zullen we de linken pagina ook van een aparte ftp rubriek voorzien en we vragen een ieder die een andere of betere link heeft naar ftp sites, fora's en ftp zoekmachines deze in het forum achter te laten zodat een ieder er wat aan heeft.

Dan kunnen we nu kiezen met welke ftp client we willen gaan downloaden. Op dit moment zijn er handleidingen voor FlashFXP en Filezilla. Ik zou zeggen, probeer er eens uit. Het kost tenslotte niets. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het vijfde woord uit deze regel!

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.