Handleiding Headphones op Synology NAS

Headphones configureren voor automatische muziek downloads


Start Headphones als dat nog niet is gebeurd en type http://jouw ip adres:8181 in je browser of gebruik de snelkoppeling in het hoofdmenu van je NAS.

Nu kan het zo zijn dat je rechts onderin het venster een melding krijgt over een update van Headphones. Als je deze melding in het scherm ziet kun je het beste eerst even de "Update" van Headphones uitvoeren, dan begin je in ieder geval met de laatste versie.

Headphones configureren

Dan gaan we eerst een aantal zaken in Headphones instellen zodat het daadwerkelijk downloaden straks geheel automatisch verloopt. Klik op het tandwiel icoontje om naar het configuratie menu te gaan.

Headphones configureren, tabblad webinterface

Op het eerste tabblad, "Web Interface" kunnen we achter HTTP username en password een gebruikersnaam en wachtwoord ingeven en als je ook "buitenshuis" gebruikt wilt maken van Headphones raden we dat zeker aan. Als je alleen in je thuis netwerkje er gebruik van maakt sla je deze stap over. Zet wel een vinkje bij enable API en druk op de generate knop om een API key te genereren. Deze hebben we later weer nodig in NZBGet. De wijzigingen opslaan met de save changes knop!

Headphones configureren, tabblad download settings

Dan het tabblad Download Settings. Onder Usenet kiezen wij voor NZBGet omdat we daar nu eenmaal voor gekozen hebben.

NZBGet username De standaard gebruikersnaam van NZBGet is nzbget
NZBGet password Het standaard gebruikersnaam van NZBGet is nzbget
NZBGet category De categorie die we in NZBGet aangemaakt hebben voor Headphones, Muziek in ons geval.
Music Download Directory De map waar complete downloads door NZBGet in geplaatst worden en welke door Headphones zal worden gescand en gevonden bestanden worden vernoemd en verplaatst na de doel map.
Usenet Retention De retentie van jouw nieuwsserver
Wij hebben Transmission geïnstalleerd zodat als Headphones in de nieuwsgroepen niet het gewenste resultaat vind deze ook naar torrents gaat zoeken en deze dus op dezelfde manier afhandelt. Onze voorkeur blijft wel naar NZB bestanden uitgaan!

Headphones configureren, tabblad search providers

Dan de search providers, als je een donateur bent van de Headphones VIP server kun je een vinkje zetten bij Headphones indexer en vervolgens je gegevens invoeren. We raden dit je wel aan om de zoekresultaten te verbeteren! Wij gebruiken Spotweb als NewzNab provider. Vul het Spotweb host adres en de API key in, een vinkje bij enabled. Als je nog ergens een gratis of betaald abonnement op een NewzNab provider hebt gebruik je de add NewzNab knop en voegt deze ook toe. Ook hebben we enkele torrent sites toegevoegd als back-up plan! Scrol vervolgens omlaag en sla de wijzigingen weer op met de "Save Changes" knop.

Headphones configureren, tabblad quality & post processing

Het tabblad Quality & Post Processing is een belangrijk blad waar je kunt aangeven welke kwaliteit muziek bestanden je wilt hebben en wat voor en welke bestanden je over wilt houden na de "Post Processing". Onder quality geef je aan welke kwaliteit je zoekt. Wij gebruiken onze NAS als media server en niet als back-up voor onze cd's. Wij willen dus alleen MP3 bestanden in een zo goed mogelijke kwaliteit. We selecteren dus "Preferred Bitrate" en geven als target 320 kbps op. Dan naar post-processing.

Move downloads to destination folder Verplaats de downloads naar de doel map, Muziek in ons geval
Replace existing folders? Vervang bestaande mappen
Keep original folder (i.e. copy)? Bewaar originele map
Rename files Hernoem de bestanden naar de instellingen die we het tabblad advanced settings aanpassen.
Correct metadata Dit zorgt ervoor dat de tags worden ingevuld, mits de informatie gevonden wordt.
Split single file albums into multiple tracks Maakt van "ingepakte" albums weer losse tracks. Let op, werkt niet met .wav bestanden!
Delete leftover files Verwijder de onnodige en overbodige bestanden na het downloaden en uitpakken.
Keep original nfo Bewaar het originele .nfo bestand
Embed lyrics Ook naar songteksten zoeken
Embed album art in each search file Bij elke zoekopdracht ook naar een album afbeelding zoeken.
Add album art jpeg to album folder Voeg een afbeelding van het album toe aan de album map. Daaronder kun je eventueel afmetingen toevoegen
Destination directory De doel map (op onze NAS) waar de albums in opgeslagen moeten worden.
Lossless destintaion directory Een eventuele andere map voor lossless bestanden

Het tabblad "Notifications" slaan we in deze handleiding over. Als je op wat voor manier dan ook een melding wilt krijgen van een nieuwe download kun je op dit tabblad kiezen welke methode je wenst en hier de juiste instellingen voor doen.

Headphones configureren, tabblad advanced settings

En dan als laatste het blad "Advanced Settings. Hier maak je een aantal instellingen die bepalen hoe de map en tracks van de downloads eruit komen te zien. Tevens bepaal je hier de zogenaamde "Re-Encoding Options" wat gewoon wil zeggen naar welke kwaliteit MP3 je de bestanden converteert.

Als eerste de "Renaming Options": LET OP, de genoemde variabelen verschillen alleen in het gebruik van hoofd en kleine letters. Gebruik dus dat wat jij wenst!

Folder Format   File Format  
$Artist / $artist De naam van de artiest $Disc / $disc Het disc nummer, makkelijk bij een dubbel cd
$SortArtist / $sortartist Het soort artiest, genre $Track / $track Het track nummer
$Album / $album De naam van het album $Title / $title De naam van het nummer
$Year / $year Het jaar van uitbrengen $Artist / $artist De naam van de artiest
$First / $first Eerste letter van de naam van de artiest $Album / $album De naam van het album
$OriginalFolder / $originalfolder De originele mapnaam $Year / $year Het jaar van uitbrengen

Wij kiezen voor de volgende oplossing: En LET OP, spaties en tekens die je tussen de variabelen gebruikt komen weer terug in de naam!

  • Voor de mapnaam "Folder Format" gebruiken we $Artist-$Album [$Year] en dat levert bijvoorbeeld de volgende album map op: AC/DC-Highway to Hell [1979]
  • Voor de bestandsnamen in deze map gebruiken we $Track – $Title – $Artist – $Album [$Year] en dat levert bijvoorbeeld de volgende tracknaam op:
    02 - Girls Got Rhythm - AC/DC - Highway to Hell [1979].mp3.

Dan halen wij onder "Miscellaneous" het vinkje weg bij automatic mark upcoming en all albums as wanted. Als je dit niet doet worden alle gevonden en komende albums van een artiest gedownload als je deze toevoegt. Wij willen één en ander liever zelf in de hand houden. Het enige wat we aanvinken is dat we handmatig toegevoegde albums direct gedownload willen hebben.

De "Re-Encoding Options". Omdat we alleen maar MP3 bestanden zoals we eerder hebben aangegeven op het tabblad Quality & Post Processing zetten we een vinkje bij Re-encode downloads during postprocessing en delete original lossless files after encoding. Bij encoder selecteren wij ffmpeg.

Onder "Directories" controller je even of het juiste pad voor de "Temp" map is geselecteerd. Scrol dan op deze pagina omlaag.

Headphones configureren, tabblad advanced settings2

Dan onder "Audio Properties" selecteren wij MP3 en de door ons gewenste bitrate en sampling. Bij "Songkick" kun je door een vinkje bij show concert info deze informatie terug laten komen bij een artiest. Handig als je een concert bezoeker bent. En als laatste onder "Musicbrainz" geef je aan waar Headphones de informatie wat betreft de artiesten en albums vandaan haalt. Als je een donatie hebt gedaan aan de Headphones VIP server kies je daar altijd voor, anders het gratis musicbrains.org.

Voor de laatste keer op de "Save Changes" knop drukken om alle wijzigingen op te slaan en het configureren van Headphones is nu gedaan. Op de volgende pagina gaan we doen waar we Headphones voor hebben geïnstalleerd, muziek zoeken en laten downloaden. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 36 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.