Er zijn 14 bezoekers online

== Archief | Gratis downloaden ==

Gratis downloaden van usenet met een IPv6 server(s)

IPv6 is de opvolger van Internet Protocol Version 4 (IPv4). IPv6 is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen.

Om de ontwikkeling en acceptatie van het IPv6-protocol meer aandacht te geven, hebben een aantal providers een gratis IPv6-newsserver beschikbaar.
Deze newsservers zijn alleen te bereiken via IPv6, de opvolger van de het huidige IPv4-protocol.

Om hier gebruik van te kunnen maken heb je de volgende zaken nodig:

  • Een IPv6 verbinding, tot op heden alleen bij XS4ALL mogelijk. Maak daarom een account aan bij   www.go6.net, je krijgt dan een mail van go6 met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord wat je kan   gebruiken in combinatie met de Gateway6 cliënt om een gratis IPv6 verbinding op te zetten. (IPv6 tunnel)
  • Een Gateway6 cliënt voor jouw besturingssysteem. Download hier de laatste versie voor jouw      besturingssysteem.
  • Een verbinding met een IPv6 nieuwsserver. Gratis zijn news.ipv6.eweka.nl met 20 connecties en   eveneens gratis is reader.ipv6.xsnews.nl met 10 connecties waar je wel even een account voor moet   aanmaken. Hier kun je controleren of de xsnews server online is.
  • Een nieuwsreader die IPv6 verbindingen ondersteunt. Newsleecher, SABnzbd of URD.

Om te beginnen ga je naar www.go6.net.

account maken bij go6.net

Recht bovenin het scherm kun je je registreren. Doe dat als eerste en wacht op het mailtje met je account gegevens. Links onder in het venster zie je dat we nu verbinding met de site hebben via het IPv4 protocol. Met de knop Free IPv6 connectivity ga je meteen naar het download venster en download de voor jouw geschikte cliënt. De Windows 7 cliënt staat er nog niet bij maar deze kunnen gewoon de Vista versie nemen. In beide gevallen wel als administrator uitvoeren.

insteleren hexago

Installeer de gateway6 cliënt, dat is niet meer dan een paar keer op de next knop drukken dus dat zal voor niemand problemen opleveren.

account gegevens invoeren

Vul dan hier de gegevens in die in het mailtje staan die je van go6.net hebt gekregen en druk op de connect knop. Heb even geduld bij het maken van de verbinding en als het gelukt is ga je nogmaals naar www.go6.net of een andere site die met het IPv6 protocol bereikbaar is, bijvoorbeeld http://ipv6.google.com/

verbinding controleren

En zoals je ziet maken we nu verbinding via IPv6, nu gaan we de gratis IPv6 nieuwsservers toevoegen aan onze nieuwsreader. In dit voorbeeld gebruiken we SABnzbd.

servers toevoegen

De servers zijn nu toegevoegd, voor de xsnews server gebruik je de account gegevens die je per mail hebt ontvangen na het aanmelden. Als je hier problemen mee hebt kun je ook de SABnzbd handleiding doornemen. Nu is het tijd om te downloaden, wij gaan wat zoeken bij FTD.

downloaden via IPv6 servers

En zoals je ziet downloaden we op volle snelheid. Met vragen, problemen en opmerkingen kun je natuurlijk in het forum terecht. Succes ermee.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics

== Archief ==


Zoeken op Snelrennen


NewsXS banner