Er zijn 15 bezoekers online

Handleiding Newsleecher

Newsleecher downloaden, installeren en configureren

Op de downloadpagina kun je een 14 dagen trial, wel de laatste versie van Newsleecher downloaden.
Of je kan bij een van onze partners Newsleecher downloaden (link opent in nieuw venster).
Probeer het programma eerst eens 14 dagen grondig uit en als het je bevalt schaf je het gewoon aan voor 30 Dollar en dat is incluis een jaar gebruik van de supersearch functie. Met supersearch kun je zoeken in de nieuwsgroepen zonder dat je eerst alle headers hoeft te downloaden. Heel handig dus en ideaal als je veel download.

De installatie stelt niet zo heel veel voor. Dubbelklik op nl_setup.exe om de installatie te starten. Twee maal op next klikken, de map opgeven waar je het programma geïnstalleerd wilt hebben en dan nog twee maal op next en als laatste op install en Newsleecher is geïnstalleerd.

Newsleecher trial opstart venster

Angezien we niet in het bezit zijn van een licensie moeten we even 30 seconden wachten voordat Newsleecher opstart. Druk na deze tijd op de continue trial knop.

hoofdscherm van Newsleecher

Na die 30 seconden start newsleecher op en krijg je bovenstaande afbeelding te zien. Dit is het opstartscherm van Newsleecher. Om straks zonder problemen te kunnen downloaden gaan we beginnen met het configureren van NewsLeecher. Druk bovenin in het menu op de Settings knop.

Newsleecher configuratie, tabbald connection

Als eerste gaan we naar het tabblad connection. Door een vinkje te zetten bij auto connect at launch laat je als newsleecher opstart deze meteen verbinding maken met je nieuwsserver. Hoef je niet meer elke keer op de connect knop te drukken. We willen niet dat newsleecher de verbinding met de server verbreekt dus zetten we een vinkje bij no auto logoff.
Als laatste zetten we de tijd bij reset hanging connections op 120 seconden. Dat voorkomt veel foutmeldingen en problemen.

Newsleecher configuratie, tabbald download

Op het tabblad download moeten we de map opgeven waar we de download's terecht willen laten komen.
Als je een vinkje zet bij save to groupname subfolder zal newsleecher in je downloadmap een sub mab maken met de naam van de nieuwsgroep en daar je download in opslaan. Als je dat handig vindt vink je deze aan.
Een vinkje bij small articles to top of queue zorgt ervoor dat de kleine bestanden bovenaan de downloadlijst komen te staan. Meestal zitten hier ook .nfo bestanden bij en dergelijke, handig.

Newsleecher configuratie, tabbald downlaod - leech tweaks

Bij leech tweaks zetten we een vinkje bij par2 quick download. Dit zorgt ervoor dat het lege index PAR2 bestand bovenaan de downloadlijst komt. Dit bestand heeft newsleecher nodig om te kunnen controleren en uit te pakken en is dus heel belangrijk als je de repair 'n' extract functie wilt gebruiken.
Auto pause PAR2 files heb ikzelf uitstaan, het pauzeert de par2 bestanden. Als later blijkt dat ze nodig zijn om te repareren kun je ze alsnog downloaden. Is wel handig voor de mensen die met een download limiet zitten en zo weinig mogelijk overbodige dingen willen downloaden. De volgorde waarin de rar bestanden worden gedownload kan je bij rar files aanvinken als je dat wilt.

Newsleecher configuratie, tabbald group browsing

Als je alleen via nzb bestanden gaat downloaden kun je dit tabblad wel overslaan.
Als je een vinkje zet bij update on active wordt zodra je een nieuwsgroep activeert deze geupdate. En vinkje bij mark as old on update zorgt ervoor dat al aanwezige artikelen (bestanden) als oud gemarkeerd worden voor newsleecher de actieve groep update. Kan je in 1 oogopslag zien wat de nieuwe posten zijn.
Bij group retention settings staat het aantal dagen dat de posten oud mogen zijn. Standaard staat deze op 30 dagen maar als je een payserver hebt met een langere retentie kun je die hier invullen. Gebruik je de nieuwsserver van je provider, zet hem dan op maximaal 2 dagen.

Newsleecher configuratie, tabbald interface

Op het tabblad interface kun je aangeven of je wilt dat newsleecher aangeeft als er een nieuwe final of beta release is uitgebracht. Verder nog wat instelling over het weergeven van de datum e.d.

Newsleecher configuratie, tabbald nzb files

Het tabblad nzb files is belangrijk aangezien de nieuwe mannier van downloaden uit de nieuwsgroepen tegenwoordig voornamelijk via nzb bestanden plaats vindt. Vandaar wat extra aandacht voor deze instellingen.

Misc Settings  
Associate with *.nzb Zorgt ervoor dat Newsleecher automatisch start als je dubbelklikt op een nzb bestand of bij het downloaden van een nzb openen kiest in plaats van opslaan.
Activate on NZB import Start direct het downloaden als je een nzb bestand importeert
ZIP compress on export Als je een nzb bestand exporteert wordt deze met zip gecomprimeerd, bestand zal er dan uitzien als *.nzb.zip

Download Settings

 
Save to NZB subfolder Maakt een submap in je downloadmap aan met de naam van het nzb bestand en daar komt je download in terecht. Houd je downloadmap overzichtelijk.
Pretty-Up subfolders names Zorgt dat de aangemaakte naam van de submap leesbaarder wordt. Haalt streepjes en andere vreemde tekens uit de naam en maakt daar spaties van.

Auto Import Scanner

 
Auto import *.NZB files Newsleecher houdt deze map voor je in de gaten. Als je nzb bestanden download en in deze map opslaat zal het downloaden automatisch starten.
Auto connect on import Als newsleecher direct connect bij het opstarten hoef je deze niet extra aan te vinken. Anders natuurlijk wel.

Newsleecher configuratie, tabbald repair 'n' extract

Ook het repair 'n' extract tabblad is belangrijk om straks zonder zelf wat te hoeven doen keurig nette gerepareerde en uitgepakte download's over te houden.

General setting  
Enable repair 'n' Extract Schakelt het automatisch repareren en uitpakken in
Dl. queue auto unpausing Indien ingeschakelt zorgt dit ervoor dat indien noodzakelijk gepauzeerde PAR bestanden gedownload worden.
Dl. queue auto cleaning Als er geen PAR bestanden meer nodig zijn voor reparatie worden deze uit de download wachtrij verwijderd

Extract / Unpack Settings

 
Extract archives to De selecteerde optie of je kunt in het veld eronder een andere map opgeven
Extract to separate subfolder Als je deze optie aanvinkt worden de bestanden uitgepakt in een aparte submap.
After succ extract Hier geef je aanwat er met de rar en par bestanden moet gebeuren na succesvol repareren en uitpakken. In bovenstaande afbeelding is het dus verwijderen.

Op de volgende pagina gaan we onze nieuwsserver toevoegen en de nieuwsgroepenlijst downloaden.

Opmerkingen

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image
Powered by Commentics