HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

SpotLite Handleiding

SpotLite back-up maken, incl. filters, watchlist, vriendenlijst en banlijst

Je gebruikt SpotLite al tijden lang op een pc waar je voornamelijk mee download en je wilt SpotLite nu ook op een andere pc gaan gebruiken of je wilt eens gaan experimenteren met het een of ander. Dan maak je met SpotLite back-up toch gewoon een complete back-up inclusief alle instellingen in SpotLite of je maakt alleen een back-up van je settings. SpotLite back-up heeft ook de mogelijkheid om de gemaakte backups weet terug te zetten en je kan er ook een portable versie mee maken.

Download SpotLite back-up ook weer uit ons forum en pak het uit met bijvoorbeeld WinRar. Je hoeft de SpotLite back-up tool niet te installeren, even dubbelklikken op SpotLite Backup.exe is voldoende om de back-up tool te starten.

SpotLite backup tool

Een back-up wordt op het bureaublad opgeslagen → "Desktop\SpotLite-Back-up"
Hetzelfde geldt voor SpotLite-Portable → "Desktop\SpotLite-Portable"

Zoals je ziet kun je met de SpotLite back-up tool heel eenvoudig en snel een totale back-up maken en terug zetten van je SpotLite installatie of alleen een back-up van je instellingen. En de knoppen om direct naar de diverse mappen te gaan zijn gewoon heel makkelijk. Druk op de knop totaalback-up maken om zoals de naam al aangeeft een complete back-up van je SpotLite installatie te maken.

SpotLite back-up map Als je nu even geduld hebt maakt SpotLite back-up een complete back-up van SpotLite inclusief je watch en banlijst en dergelijke. Druk als de back-up gereed is op de knop open back-up folder.

SpotLite, inhoud back-up map

Dan opent de back-up map in de Windows verkenner. Maak regelmatig een back-up en bewaar deze map inclusief inhoud op een plek waar je al je back-up bestanden bewaart en je kunt heel snel SpotLite herstellen als er een keer wat mis gaat met experimenteren of met je systeem.

Een complete back-up naar bijvoorbeeld een andere computer of in het geval van een nieuwe installatie maak je op de volgende manier:

  • Start SpotLite Backup.exe
  • Klik op Totaalback-up maken, de back-up wordt gemaakt en is terug te vinden op je bureaublad.
  • Kopieer de gehele folder SpotLite-Back-up naar bijvoorbeeld een USB stick
  • Kopieer ook SpotLite Backup.exe naar bijvoorbeeld de USB stick
  • Kopieer je de gehele folder SpotLite-Back-up van je USB stick naar het bureaublad van de computer waar je de back-up terug wilt zetten
  • Installeer SpotLite als deze nog niet op de computer is geïnstalleerd
  • Start SpotLite Backup.exe
  • Klik op Totaalback-up terugzetten
  • Start SpotLite en je installatie is hersteld of overgezet.
Op dezelfde manier kun je ook een portable versie van SpotLite maken. Let wel op dat als je van plan bent om een portable versie te gaan delen met anderen of je installeert een back-up van je zelf op een computer van iemand anders ook jouw instellingen en dus ook je nieuwsserver gegevens en dergelijke in deze SpotLite installatie terecht komen.

Zo zou het maken van een back-up van SpotLite allemaal moet lukken, met vragen en problemen kun je in het forum terecht, je op en aanmerkingen en aanvullingen kun je hieronder kwijt!

Op de volgende pagina laten we zien hoe je "skins" kunt toevoegen en daarmee SpotLite van extra functies kunt voorzien!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
We hebben 56, 7 en 27, wat is de kleinste?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu SpotLite

 

Er zijn 41 bezoekers online