HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

SpotLite Handleiding

Spots en NZB bestanden zoeken met SpotLite

SpotLite is geconfigureerd, we hebben de skin naar keuze geïnstalleerd en we hebben een back-up van SpotLite en onze instellingen gemaakt. SpotLite hoef je ook niet te updaten want we hebben ingesteld dat nieuwe spots direct worden opgehaald. Dan is het nu tijd om te doen waar we SpotLite voor hebben geïnstalleerd, kijken wat er zoals gepost en gespot wordt in de nieuwsgroepen en als we iets zien wat we willen downloaden het NZB bestand ermee zoeken.

SpotLite, spotoverzicht

In dit voorbeeld nemen we eens een kijkje in het Linux filter onder Applicaties. Als je nu een spot interessant vind en er meer over wilt weten of je wilt deze downloaden doe je het volgende. Dubbelklikken op de gewenste spot.is voldoende om deze in een nieuw tabblad te openen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon het zoekveld en daarmee de zoekfunctie van SpotLite gebruiken.

SpotLite, spotinformatie

Je krijgt dan de spot informatie te zien, als je besluit dat je deze spot wilt downloaden kun je in deze skin weer gebruik maken van de ouderwetse "NZB knop". Je kunt dan direct bij vier zoekmachines zoeken. En mocht je om wat voor reden dan ook handmatig willen zoeken heb je in ieder geval de bestandsnaam waarmee je kunt gaan zoeken.

Onderin het scherm (niet zichtbaar in de afbeelding) kun je met de watchlist knop deze aan jouw watchlist toevoegen als deze spot nog niet compleet mocht zijn of je wilt deze bewaren. Met de reactie plaatsen knop laat je een reactie achter voor de spotter.

We hebben natuurlijk de NZB knop gebruikt en zoeken bij NZBindex. Bovenstaand zie je de zoekresultaten, selecteer degene die je wilt downloaden en druk op de "Maak NZB" knop.

SpotLite, NZB bestand opnenen

Bovenstaande afbeelding is een beetje afhankelijk van welke browser je gebruikt maar dat zal onderling niet zo gek veel verschillen. Je kunt het NZB bestand direct openen met de nieuwsreader die je gebruikt, bijvoorbeeld Alt.Binz zoals wij, Binreader of je slaat het bestand op om deze later te downloaden.

Je weet hoe je nu met SpotLite naar spots kunt zoeken en hoe je er eventueel een NZB bestand van kunt maken. Met vragen en problemen over SpotLite kun je in het forum terecht. Opmerkingen en aanvullingen kun je hieronder kwijt!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
We hebben 56, 7 en 27, wat is de kleinste?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Menu SpotLite

 

Er zijn 28 bezoekers online