Vuze 5.7.6.0 Handleiding

Vuze configuratie, tabbladen Startup en Backup


Op het tabblad startup opties kun je de acties instellen die Vuze moet doen bij het opstarten en afsluiten. De beschikbaarheid en het functioneren van de verschillende opties is wel afhankelijk van het besturingssysteem.

Vuze, startup and shut down options

Een vinkje bij start Vuze on login zorgt ervoor dat Vuze gelijk zal starten als je de computer opstart.
En als je onder sleep, prevent the computer form sleeping / suspending while...downloading en / of first priority seeding is active aanvinkt zorg dit ervoor dat je computer niet in de slaap stand zal gaan zolang je download of aan het delen bent. Onder shutdown kun je aangeven wat je computer moet doen als het downloaden of het delen compleet is.

Vuze heeft sinds versie 4.7.0.3 een back-up-en-herstelfunctie voor configuratiegegevens. Dat wil zeggen dat alles wat Vuze intern gebruikt voor het beheer van configuratie-instellingen, abonnementen, apparaten etc. daarin word meegenomen. Gedownloade bestanden en torrents worden daar niet in meegenomen.

Handig als je na lang proberen en testen eindelijke voor jezelf de perfecte instellingen hebt of je wilt Vuze op een andere computer installeren. Dan hoef je niet de hele configuratie opnieuw te doen.

Vuze, backup & restore

Als je alle instellingen gedaan hebt en je verandert er niets meer aan druk je gewoon op de backup knop achter manually backup configuration, selecteer een map waar de back-up opgeslagen dient te worden en kies voor opslaan. Wil je dat Vuze automatisch back-ups maakt vink je dat aan, geef een locatie aan waar de back-ups opgeslagen moeten worden en een frequentie. Druk dan even op de test knop om te zien of het naar behoren werkt.

Vuze, backup/restore results

De back-up word dan gemaakt, druk op de ok knop om dit scherm af te sluiten.

Backup results

En als we dan even met de verkenner in de map kijken waar we de Vuze back-up wilden hebben zien we dat daar keurig in een map met de datum van vandaag de complete back-up staat.

Als je een back-up terug wilt zetten bewandel je de omgekeerde volgorde. Gebruik dan de knop restore.

Op de volgende pagina gaan we torrent bestanden downloaden met Vuze! Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type een vraagteken.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 41 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.