Vuze 5.7.6.0 Handleiding

Torrent bestanden downloaden met Vuze


Er zijn natuurlijk diverse manieren om naar torrents te zoeken. Of je gaat naar 1 van de grote torrent sites of je meld je aan bij een private tracker. Je kunt ook bijvoorbeeld het torrent zoek programma Torrent Search of Bit Che eens proberen.

Voor ons voorbeeld downloaden we een versie van Ubuntu, gewoon via het torrent gedeelte van de officiële website van Ubuntu. We klikken de link, in dit geval 64-bit aan.

De volgende stap is een beetje afhankelijk van de browser die je gebruikt. In sommige gevallen kun je kiezen tussen opslaan of openen met Vuze. In andere gevallen word de torrent direct in Vuze geladen. .

Vuze, torrent options

Omdat we Vuze geassocieerd hebben met torrent bestanden zal Vuze eerst opstarten als dat nog niet was gebeurd. Als je dit venster niet meer wilt zien maar meteen de download wilt starten als je een torrent toevoegt zet je even een vinkje bij never again. Als je op de ok knop klikt zal de download starten.

Vuze, een torrent downloaden

Zoals je ziet is het downloaden gestart, we zien links boven een groen bolletje, dat wil zeggen alles in orde is. Er zijn nog 4 andere kleuren, grijs betekent dat er niet gedown of upload wordt. Blauw betekent dat de tracker niet verbonden is. Rood heeft de torrent geen verbinding met de peers. Geel zegt dat alles ok is. Klik dan eens op het upload snelheid driehoekje (zie pijl)

Als je deze op automatisch zet zal je upload snelheid zich aanpassen aan je downloadsnelheid. Op deze manier kun je nooit overseeden.

Als je meer informatie wilt over een lopende torrent dubbelklik dan eens op een lopende download.
Dan zie je nog veel meer informatie over je download. Kijk eens op het tabblad peers. Hier zie je met wie je allemaal verbonden bent en met welke snelheid je van wie download en upload. Ook zie je welke bittorrent cliënt je mede downloader gebruikt. Als je op het tabblad zwerm klikt zie je jezelf in het midden als grote cirkel met de buitenwereld waarmee je deelt om je heen. Op het tabblad bestanden zie je welke bestanden je download en hoe ver je daar mee bent.

Als de torrent klaar is met downloaden verhuisd deze naar het onderste gedeelte in het Vuze venster en krijgt hij de status uploaden.

Vuz, deelverhouding (ratio) bereikt

Als je torrent de ingestelde deelverhouding bereikt zal het uploaden stoppen en de status verandert van uploaden naar in de wachtrij. Deze torrent is nu geheel gereed en je kunt met de bestanden doen wat je maar wilt. In dit geval heb je een .ISO bestand en deze kun je direct op een schijf branden met bijvoorbeeld Imgburn of je mount het bestand met Virtual CloneDrive. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal dertig.

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


Er zijn 39 bezoekers online    © 2007 - 2021 Snelrennen.nl. All rights reserved.