Handleiding AutoRarPar

AutoRarPar downloaden en installeren


AutoRarPar is een gratis programma voor Windows om binaire bestanden te uploaden naar de nieuwsgroepen op het usenet. Het is een ideaal programma voor mensen die nieuw zijn met het posten van bestanden op Usenet omdat je met AutoRarPar zowel rar als par bestanden aanmaakt en ze upload. Natuurlijk is het ook handig voor ervaren uploaders die geen behoefte hebben alle functies en extra instellingen die bijvoorbeeld yEnc PowerPost heeft. Normaal gesproken start je eerst WinRar op om bestanden/mappen te rarren. Als dit klaar is start je MultiPar op om Par2 herstelbestanden te maken. Dit kan afhankelijk van de grootte van de bestanden lang duren. En als laatste start je een programma om de bestanden naar Usenet te posten.

AutoRarPar maakt het een stuk gemakkelijker omdat je de rar/par/post instellingen in één keer kunt invoeren en je er daarna niet meer druk over hoeft te maken. Je hoeft alleen maar de bestanden/mappen te selecteren die je wilt rarren, parren en posten, daarna de benodigde opties in te voeren en uiteindelijk op de "Start" knop te drukken en AutoRarPar doet de rest voor je.

De functies van AutoRarPar:

  • RAR bestanden maken. Het pakt de bestanden die je wilt gaan posten in.
  • PAR bestanden maken. Het maakt reparatie bestanden.
  • Uploaden van de bestanden.
  • Indien gewenst automatische uitschakeling van de computer na het uploaden.

Download AutoRarPar en dubbelklik op AutoRarPar_Setup.exe om de installatie te starten.

AutoRarPar setup wizard

Het installeren van AutoRarPar is niet meer dan een paar keer op de Next knop drukken, om te beginnen in bovenstaande afbeelding.

AutoRarPar, license aggreement

Even een vinkje zetten bij "I accept the agreement" en we kunnen weer verder.

AutoRarPar,installatie locatie

Standaard wordt AutoRarPar in C:\Users\Public\jouw naam\AutoRarPar geïnstalleerd. Als jij het programma ergens ander of op een andere schijf wilt hebben kun je dat hier even aanpassen. Locatie naar wens ingesteld, weer verder met de "Next" knop.

AutoRarPar, start menu folder

De start menu folder, de setup wizard maakt de programma-snelkoppelingen in de volgende start menu map. Wij vinden het prima zo, snel verder.

AutoRarPar, additional tasks

Een snelkoppeling op het bureaublad is wel handig dus deze optie vinken we aan.

AutoRarPar,ready to install

Even controleren of we AutoRarPar op deze manier geïnstalleerd willen hebben en we kunnen verder met de "Install" knop.

Completing the AutoRarPar setup wizard

En dan is de installatie alweer gereed en als je nu op de finish knop drukt zal AutoRarPar voor de eerste keer opstarten. Als je gewoon via een niet gecodeerde verbinding met je nieuwsserver wilt maken kun je nu direct naar de volgende pagina van deze handleiding, je nieuwsserver toevoegen en de overige instellingen doen. Wil je wel van SSL gebruik maken ga je eerst naar de Stunnel handleiding. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Wat is het volgende getal: 10, 12, 14, ..?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.