Er zijn 18 bezoekers online

BinTube Handleiding

BinTube configureren

Start BinTube op als dat nog niet gedaan is.

Als je de VLC mediaspeler nog niet op je computer hebt staan of er is een oudere versie geïnstalleerd zal BinTube dat aangeven en je kunt dan automatisch de laatste versie installeren. Volg gewoon de stappen die aangegeven worden.

BinTube configureren

Ga boven in de menubalk naar opties, serverinstellingen om je nieuwsserver toe te voegen en om BinTube verder te configureren.

Op het tabblad usenet server gaan we onze nieuwsserver toevoegen.

Serveradres Het webadres van je nieuwsserver
Poort De poort van de nieuwsserver, bijna altijd 119. SSL verbinding 563
Verbindingen Het aantal verbindingen dat je met je nieuwsserver mag maken
Beveiligde verbinding (SSL) Als je een beveiligde verbinding mag en wilt maken met je nieuwsserver
Inloggen vereist voor deze server Als je een payserver hebt moet je inloggen met de onderstaande gegevens, dan deze aanvinken
Gebruikersnaam De gebruikersnaam die je van je payserver hebt gekregen
Wachtwoord Het wachtwoord dat je van je payserver hebt gekregen

BinTube, tabblad downloaden

Het tabblad downloaden:

Download map De map waar je downloads opgeslagen worden
Laat me een map voor elke download Een vinkje hier zorgt dat je downloads in een submap van je download map terecht komen. Houd het overzichtelijk
Automatische downloads De map die BinTube in de gaten houd, sla je NZB bestanden hierin op en het downloaden start automatisch.
Schijfruimte Stopt het downloaden als er minder ruimte op de harde schijf vrij is dan hier staat ingesteld.

Tabblad bestand verwerking

Als je op het tabblad bestand verwerking alle 4 de hokjes aan vinkt zeg je dat BinTube automatische je gedownloade bestanden moet repareren en uitpakken en na dat gedaan te hebben de niet meer benodigde par en rar bestanden moet verwijderen.

BinTube, tabblad bestand verenigingen

Op het tabblad bestand verenigingen nog even aangeven met wat voor bestandstype je BinTube wilt associëren. In ons geval alleen voor NZB bestanden maar als je er ook meteen je standaard mediaspeler van wilt maken kun je de desbetreffende bestand types aanvinken.

Bintube, tabblad algemeen

Op het tabblad algemeen vinken we aan dat BinTube regelmatig controleert op nieuwe versies van het programma. En ook het automatisch afspelen van gedownloade bestanden. Druk vervolgens op de ok knop om alle wijzigingen op te slaan. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we NZB bestanden zoeken en downloaden met BinTube.