BitComet 1.76 Handleiding

Wat is BitComet en wat kan ik ermee?


BitComet is een gratis BitTorrent-cliënt waarmee men (torrent) bestanden kan zoeken, uploaden en downloaden. Het programma is beschikbaar voor Windows en macOS en is geschreven in C++ en beschikbaar in een heleboel talen waaronder het Nederlands

Ondanks het feit dat in Nederland ene na de andere torrent site uit de lucht word gehaald en er  wereldwijd ook op de “grote” jongens word gejaagd is het downloaden via torrents populairder dan ooit. Of het nu even snel een filmpje voor vanavond of die nieuwe cd van …. Overal is wel een torrent voor te vinden. Daarvoor heb je natuurlijk een bitTorrent cliënt programma nodig en dan is BitComet is een goede optie!

Voor bitTorrent gebruikers biedt het programma de volgende voordelen:

  • Lange termijn seeding: download sneller en laat dode torrents herleven
  • Torrent Share: wissel torrent uit tijdens het downloaden
  • Magnet URI: Start BitTorrent-download zonder .torrent-bestand meer , met behulp van DHT-netwerk.
  • Voorbeeld tijdens downloaden: voorbeeld van .avi .rmvb .wmv en andere videobestanden is beschikbaar tijdens het downloadproces.
  • Cross-protocol downloaden: profiteer van HTTP / FTP / eMule-downloadbronnen tijdens het downloaden van BitTorrent.
  • Lijn bestand uit op stukgrens: beter voor het maken van torrent, volledig compatibel met oude versies.
  • Intelligente verbindingsoptimalisatie: de configuratie wordt automatisch ingesteld op uw verbindingstype.
  • Intelligent Disk Cache: Geheugencache wordt gebruikt om de lees- / schrijffrequentie van uw harde schijf te verminderen, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd.
  • Intelligente schijftoewijzing: verminder schijffragmentatie.

BitComet downloaden en installeren

Je kunt de laatste (Windows) versie van BitComet downloaden uit het download gedeelte in ons forum. De laatste versie is op dit moment versie 1.7.6. Na het downloaden dubbelklikken we op het zojuist gedownloade bitcomet_setup.exe om de installatie te starten

BitComet, installatiewizard

Zoals je zult zien is de installatie behoorlijk versimpeld, het zijn nog maar een paar muisklikken waarin je bijna niets verkeerd kan doen. Beginnen maar, met de "Volgende" knop starten we de installatie wizard van BitComet.

BitComet, licentie overeenkomst

Als je BitComet wilt installeren moet je natuurlijk met de licentie overeenkomst die nooit iemand wil lezen akkoord gaan. Verder met de "Accepteren" knop.

BitComet, onderdelen kiezen

Het kiezen van de te installeren onderdelen is nog één van de weinige dingen die je in de hand hebt tijdens de installatie van BitComet. wij kiezen ervoor om de 2 snelkoppelingen mee te laten installeren en de browser integratie slaan we over. Door met de "Volgende" knop.

BitComet, Installatie locatie

Dan de installatie locatie, standaard wordt BitComet in de map C:\Program Files\BitComet\ geïnstalleerd. Wil jij het programma in een andere map of andere schijf kun je dat hier aanpassen. Als alles naar wens is ingesteld gaan we verder met de "Installeren" knop!

BitComet, voltooien installatiewizard

De installatie is nu compleet, zorg dat er een vinkje staat bij "BitComet 1.76 starten". Dan zal BitComet starten als je op de "Voltooien" knop drukt. Op de volgende pagina gaan we verder met het configureren van BitComet. Met vragen en opmerkingen kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Type het getal vierentwintig

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.