Er zijn 12 bezoekers online

BitComet 1.51 handleiding

BitComet configureren en instellen voor gebruik

Als BitComet dan voor de eerste keer is opgestart zou het zo kunnen zijn dat een software firewall BitComet nog blokkeert. Configureer je firewall zodat BitComet toegang heeft tot het internet. Als dat in orde is gaan we verder met de configuratie van BitComet.

Bitcomet, configureren

Als BitComet dan voor de eerste keer is opgestart zie je direct rechts onderin het scherm aan het grijze of gele balletje dat de poort waarmee BitComet communiceert met de buitenwereld nog is gesloten. Dat kan of aan je firewall of aan de instellingen van je router liggen of natuurlijk aan beide. Zorg ervoor dat voor je begint met downloaden dat je verbind baar bent. Zeker als je op torrent sites zit waar je je moet registreren. Hoe je dat het makkelijkst kunt doen komen we verderop in de handleiding op terug. Nu gaan we eerst bovenin via het menu "Instellingen, Options" om BitComet te configureren.

BitComet instellingen, tabblad verbindingen

Op het tabblad verbinding geven we eerst onze down en upload snelheid in. Downloaden willen we zo snel mogelijk dus laten we staan op onbeperkt en geef bij de upload snelheid een waarde in tussen de 70 en 80% van je maximale upload snelheid. Dan kan je tijdens het downloaden ook nog een beetje normaal internetten.
Dan een hele belangrijke, de listen poort. Vul hier de poort in die je in je router hebt geopend of gaat open zetten voor BitComet. Kies een poort in het geval van BitComet ergens tussen de 50000 en 55000. . Dan even op de "Toepassen" knop drukken.

BitComet instellingen, tabblad pogingen

Dan gaan we naar het tabblad pogingen (de vertaling laat hier en daar wat te wensen over) en daar geven we bij "Default download directory" de gewenste map op waar onze downloads terecht moeten komen. In ons geval dus op de F schijf in de map download.

BitComet instellingen, tabblad taak

Op het tabblad taak kun je aangeven of BitComet een geluidje moet laten horen als het downloaden klaar is. Als je jou pc aan laat staan om 's nachts te downloaden kun je beter hier het vinkje even weghalen.

BitComet instellingen, tabblad bt task

Dan nog even naar het tabblad BitTorrent. Hier nog even opgeven tot hoever je wilt seeden (ratio), als je 110% aanhoudt zit je altijd goed. Minimaal op de torrent sites waar je geregistreerd dient te zijn is 1:1. En met dit percentage heb je ook geen kans dat je aan het overseeden bent. Niet de "Toepassen" knop vergeten!

BitComet instellingen, tabblad starten

Op het tabblad starten halen we het vinkje weg bij "Start automatisch bij het opstarten van Windows". Dit willen we niet, we starten BitComet wel als we het programma nodig hebben en aangezien we het met torrent bestanden hebben geassocieerd zal het programma vanzelf starten als we een torrent openen!

BitComet instellingen, tabblad service

Controleer even op het tabblad dienst of er een vinkje staat bij "Check if port is forwarded properley automatically". Druk vervolgens op de toepassen knop en daarna op bevestigen. Het opties menu sluit dan.

Bitcomet, port openend

Terug in het hoofd venster van BitComet zien we rechts onderin het scherm dat het gele balletje groen geworden, wij zijn op dit moment dus verbind baar. Mocht het met UPnP nu niet lukken om verbind baar te worden kun je met Simple Static IP een statisch IP adres voor je computer maken en met behulp van Simple Port Forwarding poort 52500 voor onze computer en BitComet openen.

Op de volgende pagina gaan we torrents downloaden met BitComet.

Heb je op of aanmerkingen, vragen of problemen met BitComet kun je in het forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Opmerkingen (2)

Gravatar
Nieuw
Frank Schekkermanzegt...

Ik heb Vuze 5.7.6.0 geïnstalleerd volgens bovenstaande uitleg, maar programma blijft bij downloading(links) en dan bij tracker aangeven: controleren en dan geeft ie aan OK (DHT backup only) en vervolgens de foutmelding "Connectie fout" No data received from tracker.

En dit doet hij bij elke torrent.

Gravatar
Nieuw
Hanszegt...

Ik vind deze uitleg overzichtelijk, duidelijk en handig.

Kortom een superuitleg.

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Powered by Commentics

(2)

Gravatar
Frank Schekkerman

Ik heb Vuze 5.7.6.0 geïnstalleerd volgens bovenstaande uitleg, maar programma blijft bij downloading(links) en dan bij tracker aangeven: controleren en dan geeft ie aan OK (DHT backup only) en vervolgens de foutmelding "Connectie fout" No data received from tracker.

En dit doet hij bij elke torrent.

Gravatar
Hans

Ik vind deze uitleg overzichtelijk, duidelijk en handig.

Kortom een superuitleg.

1000