BitComet 1.76 handleiding

BitComet configureren en instellen voor gebruik


Als BitComet dan voor de eerste keer is opgestart zou het zo kunnen zijn dat een software firewall BitComet nog blokkeert. Configureer dan je firewall zodat BitComet toegang heeft tot het internet. Als dat in orde is gaan we verder met de configuratie van BitComet.

Bitcomet, configureren

Dan zien we direct rechts onderin het venster van BitComet aan het grijze of gele balletje dat de poort waarmee BitComet communiceert met de buitenwereld nog is gesloten. Je firewall kan het niet meer zijn, als het goed is heb je BitComet al toegang tot het internet gegeven dus het zal aan de instellingen van je router liggen en waarschijnlijk aan de poort die nog niet geopend is voor BitComet. Verder in de handleiding komen de optie UPnP poorttoewijzing inschakelen nog voorbij, dan zou het moeten lukken. Zorg in ieder geval voor een statisch IP adres! Nu gaan we eerst bovenin via het menu "Instellingen en Options" om BitComet te configureren.

BitComet instellingen, tabblad verbindingen

Op het tabblad verbinding geven we eerst onze down en upload snelheid in. Downloaden willen we zo snel mogelijk dus laten we staan op onbeperkt en hetzelfde doen we bij de upload snelheid. De meeste internet verbinding zijn tegenwoordig vlot genoeg om te multitasken dus we proberen het gewoon. Moet je nu een aansluiting delen met medebewoners hou hier dan rekening mee en geef een waard van 50% van je maximum upload snelheid op. Dan kunnen je medegebruikers tijdens het downloaden ook nog een beetje normaal internetten. Dan een hele belangrijke, de listen poort. Vul hier de poort in die je in je router hebt geopend of gaat open zetten voor BitComet. BitComet zal al een poort gekozen hebben, zorg voor een vinkje bij "Windows firewall uitzondering toevoegen" en "UPnP - poorttoewijzing inschakelen". Dan even op de "Toepassen" knop drukken.

BitComet instellingen, tabblad pogingen

Dan gaan we naar het tabblad pogingen, wij hebben de naam niet verzonnen! Daar geven we bij "Standaard download directory" de gewenste map op waar onze downloads terecht moeten komen. In ons geval dus op de F schijf in de map download.

BitComet instellingen, tabblad taak

Op het tabblad taak kun je aangeven of BitComet een geluidje moet laten horen als het downloaden klaar is. Als je jou pc aan laat staan om 's nachts te downloaden kun je beter hier het vinkje even weghalen.

BitComet instellingen, tabblad bt task

Dan nog even naar het tabblad BitTorrent. Hier nog even opgeven tot hoever je wilt seeden (ratio), als je 110% aanhoudt zit je altijd goed. Minimaal op de torrent sites waar je geregistreerd dient te zijn is 1:1. En met dit percentage heb je ook geen kans dat je aan het overseeden bent. Niet de "Toepassen" knop vergeten!

BitComet instellingen, tabblad starten

Op het tabblad starten halen we het vinkje weg bij "Start automatisch bij het opstarten van Windows". Dit willen we niet, we starten BitComet wel als we het programma nodig hebben en aangezien we het met torrent bestanden hebben geassocieerd zal het programma vanzelf starten als we een torrent openen!

BitComet instellingen, tabblad service

Controleer even op het tabblad dienst of er een vinkje staat bij "Controleer of de poort naar behoren automatisch wordt doorgestuurd". Druk vervolgens op de toepassen knop en daarna op bevestigen. Het opties menu sluit dan.

Bitcomet, port openend

Terug in het hoofd venster van BitComet zien we rechts onderin het scherm dat het gele balletje groen geworden, wij zijn op dit moment dus verbind baar. Mocht het met UPnP nu niet lukken om verbind baar te worden kun je met Simple Static IP een statisch IP adres voor je computer maken en met behulp van Simple Port Forwarding desbetreffende poort voor BitComet openen. Zorg ervoor dat voor je begint met downloaden dat je verbindbaar bent. Zeker als je op torrent sites zit waar je je moet registreren. Hoe je dat het makkelijkst kunt doen komen we verderop in de handleiding op terug. Op de volgende pagina gaan we torrents downloaden met BitComet. Heb je op of aanmerkingen, vragen of problemen met BitComet kun je in het forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Welke is donker: zwart of wit?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2024 Snelrennen.nl. All rights reserved.