Er zijn 8 bezoekers online

== Archief == Handleiding GetNZB

GetNZB instellen en aanpassen aan eigen voorkeuren

Dan doen we nu eerst even een paar "basis" instellingen zodat GetNZB precies doet wat wij willen, we geven een map op waar we onze NZB bestanden in opslaan als we deze ergens anders downloaden en nog wat dingen die het gebruik straks nog eenvoudiger maken.

GetNZB instellingen

We gaan via de knop instellingen bovenin het venster naar de programma instellingen toe.

GetNZB programma instellingen, algemeen

Op het tabblad algemeen kunnen we de volgende zaken wijzigen.

Gedownloade info automatisch opslaan Maak een back-up van je download lijst
Tips bij start-up vertonen Aangevinkt worden tips getoond bij het starten van GetNZB
NZB bestanden koppelen Aangevinkt worden tips getoond bij het starten van GetNZB
Windows start-up Start GetNZB als de computer opstart

GetNZB programma instellingen, downloads

Downloads automatisch starten Start het downloaden automatisch vanuit de zoekresultaten of bij het importeren van een NZB bestand
Actieve downloads bij start-up hervatten Downloads die niet gereed zijn bij het afsluiten ven het programma worden bij de volgende start-up hervat
Verwittigen download gereed Laat een geluid horen als download gereed is
Beschadigde bestanden repareren Repareert incomplete en beschadigde downloads met PAR bestanden
Automatisch uitpakken Pakt de RAR bestanden uit in een submap met de naam autoextracted
Downloads automatisch openen Toont wanneer een download gereed is deze in de Windows verkenner
Maximaal aantal gelijktijdige downloads Als je deze op 1 instelt benut je de maximale snelheid voor elke download. Een nieuw toegevoegde komt in de wachtrij en start als de voorgaande gereed is
Tijdelijke bestanden opslaan in De map voor de tijdelijke bestanden
De map waar downloads in komen te staan als het downloaden gereed is Voltooide downloads verplaatsen

GetNZB programma instellingen, proxuy

Degene onder ons die een proxy server gebruiken vinken deze hier aan en vullen hun gegevens in. Heb je geen idee waar dit over gaat kies je voor directe verbinding.

GetNZB programma instellingen, scan folder

Het tabblad scan folder. Een vinkje bij auto load NZB from this folder zorgt ervoor dat NZB bestanden die je in de geselecteerde map hieronder bij folder opgeeft automatisch gedownload worden. En een vinkje bij show content before downloading zorgt ervoor dat je eerst een overzicht van de te downloaden bestanden krijgt te zien.

GetNZB, instellingen, tabbald Newznab

Op het tabblad "Newznab" kun je aangeven bij welke newznab provider je, uit de lijst van GetNZB je een account hebt. Vink dus degene aan waarbij jij bent geregistreerd en vul de benodigde API key in.

Newznab is een Content Management Systeem (CMS) voor een website die automatisch binaries van Usenet indexeert en via een regex categoriseert en voorziet van informatie. Daarbij wordt alles zo ingedeeld dat programma's zoals Sickbeard, Couchpotato en dus ook GetNZB er via een API-sleutel bij kunnen, en dus zo naar NZB's kunnen zoeken voor de door jou opgegeven zoektermen.

GetNZB instellingen, Passcode

Dan op het laatste tabblad "Passcode" kun je aangeven of je GetNZB met een wachtwoord wilt beveiligen. Als je hier dus een wachtwoord ingeeft en je drukt op de "Set" knop zal GetNZB bij opstarten e.d. vragen om het hier ingegeven wachtwoord.

Dan even op de toepassen knop en vervolgens op ok klikken en alle instellingen in Get NZB zijn gedaan. Op de volgende pagina van deze handleiding gaan we de tags aanpassen zodat het overzicht en het beheer van onze downloads ook simpel blijft.

Opmerkingen (0)

Nog geen opmerkingen. Wees de eerste!

Voeg commentaar toe

* Verplichte informatie
1000
Captcha Image