GrabIt 1.7.5 Beta3 Handleiding

Je nieuwsserver(s) toevoegen en aanpassen in GrabIt


Als GrabIt dan na het installeren voor de eerste keer opstart krijg je meteen de configuratie wizard te zien waarmee je een nieuwsserver kunt toevoegen.

GrabIt configuration wizard

De configuratie wizard zal je helpen met het toevoegen van je nieuwsserver . start de wizard met de "Next" knop.

GrabIt configuration wizard, usenet hostname  NewsXS banner

Vul nu hier eerst het webadres van je nieuwsserver in welke je van je usenet provider hebt gekregen.. Vervolgens druk je weer op de "Next" knop.

GrabIt configuration wizardt, usenet account information

Dan geven we hier onze bijbehorende username en password op. Ook deze heb je van je provider gekregen. Nog een keer verder met de "Next" knop.

GrabIt configuration wizard, lijst met nieuwsgroepen downloaden

Als je nu op de "Finish" knop klikt word de groepenlijst met daarin alle aanwezige nieuwsgroepen die op jouw nieuwsserver staan opgehaald en kom je uiteindelijk in het hoofdvenster van GrabIt terecht. Nu gaan we eerst nog een paar belangrijke zaken zoals het aantal verbindingen en de server time-out tijd instellen

GrabIt, Server proporties

Klik met de rechtermuisknop op je nieuwsserver en vervolgens op "Server proporties".

GrabIt, tabblad  Server proporties

Het webadres van onze server, onze gebruikersnaam en password hebben we eerder met de configuratie wizard al ingegeven.
Encrypted server connection (SSL) kan je aanvinken als je een versleutelde verbinding met je nieuwsserver mag of kan maken.
Server time-out after niet korter dan 2 minuten zetten. Retries on error, het aantal pogingen welke Grabit probeert bij een fout melding.
Maximum allowed connections: het aantal verbindingen dat je met je nieuwsserver mag maken, omdat we met Spotweb en NZBGet op onze NAS ook nog een aantal verbindingen verbruiken stellen we deze in GrabIt in op 10. Je kan eventueel meerdere nieuwsserver(s) in GrabIt opgeven maar dit kan ook problemen veroorzaken. Mocht je dus meerdere servers gebruiken en je hebt problemen met downloaden, kijk hier als eerste naar!

Onze nieuwsserver is nu toegevoegd, op de volgende pagina van deze GrabIt handleiding gaan we GrabIt configureren. Mocht je vragen of opmerkingen hebben kun je altijd in ons forum terecht of je gebruikt het onderstaande formulier!

Voeg reactie toe

* Benodigde informatie
1000
Na zaterdag komt?

Reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!


© 2007 - 2023 Snelrennen.nl. All rights reserved.