HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Grabit Handleiding

Nieuwsserver(s) toevoegen in Grabit

Onze nieuwsserver hebben we bij de eerste keer opstarten van Grabit al toegevoegd maar we moeten nog wel een paar belangrijke dingen dingen zoals het aantal verbindingen en de server timeout tijd instellen

Grabit, Server proporties

Klik met de rechtermuisknop op je nieuwsserver en vervolgens op server proporties.

blad server proporties

Het webadres van onze server, onze gebruikersnaam en password hebben we eerder met de configuratie wizard al ingegeven.
Encrypted server connection (SSL) kan je aanvinken als je een versleutelde verbinding met je nieuwsserver mag of kan maken.
Server timout after niet korter dan 2 minuten zetten. Retries on error spreekt ook wel voor zich.
Maximum allowed connections: het aantal verbindingen dat je met je nieuwsserver mag maken, omdat onze NAS ook nog wat verbindingen gebruikt zetten we deze op 15.

Je kunt bij XS Usenet.com een gratis nieuwsserver aanmaken als back-up voor je primaire nieuwsserver. Deze heeft een retentie van 10 dagen, je mag 5 verbindingen maken, een snelheid van 2Mbit en geen datalimiet. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken en daar maandeijks eeb keer op in te loggen!

Wij gebruiken dus de gratis versie van XS Usenet.com als back-up server.

Grabit, Add server

Een rechter muis klik op "My Grabit" en kies voor "Add server".

En nu vullen we in het lege blad de gegevens van ons gratis account bij XS Usenet.com in. Als alles naar wens is ingevuld even op de "Ok" knop drukken om de gegevens op te slaan en we zijn er klaar mee!

Alle instellingen die nodig zijn om te kunnen downloaden met Grabit en die ervoor zorgen dat er automatisch gerepareerd en uitgepakt wordt zijn gedaan. Tijd om NZB bestanden te downloaden met Grabit.

Menu Grabit

 

Er zijn 17 bezoekers online