HOME FORUM DOWNLOADS ARCHIEF LINKS CONTACT

Grabit Handleiding

Grabit en de usenet search en usenet browser functie

De eerste van de twee handige tools (die helaas niet gratis zijn) die Grabit in zich heeft is de usenet search functie.

Klik daarvoor op het tabblad Grabit usenet search.

Grabit, de usenet search functie

En je ziet het zoekvenster, je kan hiermee in een aantal groepen tegelijkertijd zoeken naar post's op het usenet. Je hoeft dus niet meer alle headers op te halen wat bij Grabit toch best wel lang duurt gemiddeld. Als je hiermee gaat zoeken zorg er dan voor dat je zoekt naar iets wat in een header zou kunnen staan, bijvoorbeeld de naam van de poster of gewoon de bestandsnaam. Nadeel is dat het niet gratis is, je kan maar 3 keer zoeken per dag tenzij je er voor betaalt.

De tweede is de usenet browser.

Grabit, de usenet search functie

Hiermee kun je heel snel de headers van een groep zien zonder deze eerst te hoeven downloaden van de nieuwserver. Klik eerst even op refresh groep list om de lijst van aanwezige groepen te updaten. Selecteer daarna een groep, stel het aantal dagen in. In bovenstaand voorbeeld krijgen we dus alle headers te zien in de groep alt.binaries.boneless van 1 dag oud. Helaas is ook deze functie niet gratis, je kan deze 3 keer per dag gebruiken of ook hier weer voor gaan betalen.

Om een account hiervoor te nemen kun je je aanmelden bij de Grabit site. Succes met Grabit en met vragen kan je op het Forum terecht.

Menu Grabit

 

Er zijn 16 bezoekers online